Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρένα Δούρου: Στόχος μας να αλλάξουμε το ηθικό υπόδειγμα εξουσίας (Video)

"Δουλεύουμε σκληρά και επιλύουμε ζητήματα δεκαετιών" τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ΕΡΤ προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν παριστάνουμε ότι δεν έχουμε άποψη ούτε το παίζω "ανεξάρτητη αυτοδιοικητικός".

Η κ. Δούρου αναφερόμενη στην κρίση Δημοκρατίας -πλέον της οικονομικής- που πέρασε η χώρα εκτίμησε ότι στόχος της είναι να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα εξουσίας. Και αυτό είναι ένας από τους λόγους που εξηγεί γιατί ειναι τόσο ακριβοθώρητη στα στούντιο, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε "θα μπορούσατε να με βρείτε στις γειτονιές στη Νίκαια ή σε κινηματογράφο στο Χαλάνδρι, στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας να συνομιλώ με τους συμπολίτες μου για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν".

 
 

"Μέσα σε δύο χρόνια καλύψαμε κενό δεκαετιών"

Η κ. Δούρου ανέφερε ότι αισθάνθηκε "έκπληξη, όμως δεν ήταν έκπληξη για την κλήση για να προσφέρω αυτό που είναι αυτονόητο". "Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο" είπε. Η έκπληξη ήταν ότι "σε διάφορες ιστοσελίδες, κλήθηκα ως ύποπτη. Οι συνάδελφοί σας έσπευσαν να έχουν κολλημένη επί ώρες την φωτογραφία μου και από κάτω να έχουν αποδώσει κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο ότι το "ύποπτη" και η φωτογραφία μου κολλημένη για ώρες ήταν τα ίδια τότε που προσήλθα στην Εισαγγελία να βοηθήσω και με λοιδόρησαν. Ο ίδιος εσμός ανθρώπων που βρήκαν ευκαιρία στους συμπολίτες μου που ήδη πενθούν να επιφέρουν ένα χτύπημα στην προσπάθεια που κάνει η Δύναμη Ζωής".

 

"Μπαζώσαμε τα ρέματα και μετά 7 χρόνια απραξίας, το 2010 βρίσκουμε τη μελέτη το 2011 και όταν αναλαμβάνουμε εμείς έχουμε μια μελέτη που έπρεπε να έχουν γίνει από το 1995 και αρχίζουμε και τρέχουμε και μέσα σε δύο χρόνια έχουμε καλύψει κενό δεκαετιών είμαι στην Εισαγγελία και επιδίδονται διάφοροι σε έναν αγώνα ότι η Δούρου φταίει" υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής συμπληρώνοντας ότι πιστεύει πως "πρέπει να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία και την ανευθυνότητα".

"Οι περιφερειάρχες δεν έχουν επιχειρησιακό ρόλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς"

Σε ερώτηση για την πυρκαγιά στο Μάτι, η Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε ότι "οι Περιφέρειες και οι Περιφερειάρχες δεν έχουν επιχειρησιακό ρόλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είναι βοηθητικός ο ρόλος στον επιχειρησιακό". "Στις κρίσιμες ώρες από τις 12 που ξέσπασε η φωτιά ως την άλλη μέρα το πρωί βρισκόμουν στο γραφείο μου ώστε να ακούω που χρειάζεται βοήθεια και να στέλνω και όταν κατάλαβα στις 12 το βράδυ ότι έχουμε πάρα πολλά μέτωπα στο σύνολο της Αττικής ζήτησα να συγκληθεί το επιχειρησιακό κέντρο".

"Να μην ξαναδώσουμε ραντεβού με την επόμενη χρεοκοπία" υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής. "Αν δόθηκε μια μάχη από το 2012 ως το 2018 δόθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδωσαν μάχες".

Ειδικότερα για τη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι θα παλέψει και αυτή όπως την προηγούμενη φορά όμως αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνη. Θα έχει μαζί της όλους και όλες που είδαν τις αλλαγές στην Περιφέρεια Αττικής που δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Κατ. Μπρέγιαννη

 
 
 
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο