Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Αποσυμφόρηση της Μόριας: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα στη Νέα Απολλωνία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσυμφόρηση της Μόριας: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα στη Νέα Απολλωνία (Video)

400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα από τη Μόρια, στα Λουτρά στη Νέα Απολλωνία, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι 400, συνολικά 800 άνθρωποι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι μετακινήσεις αυτές έγιναν λόγω του επείγοντος απευθείας με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η συνεργασία θα γίνει με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ύπατη Αρμοστεία: Η Ευρώπη αντί να βλέπει νούμερα θα πρέπει να διαφυλάξει τις αρχές της

«Από τη στιγμή που έχει σταματήσει η μετεγκατάσταση από την Ελλάδα υπάρχει ένας πληθυσμός που έρχεται αλλά δεν φεύγει. Είναι δύσκολα διαχειρίσιμος και διαμορφώνει νέες παραμέτρους» τόνισε η υπεύθυνη τομέα προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας, Καλλιόπη Στεφανάκη. «Ανησυχητική» την κατάσταση καθώς ο πληθυσμός είναι σχεδόν διπλάσιος από την δυναμικότητα των χώρων υποδοχής στα νησιά.

«Το ένα ζήτημα είναι πρακτικό και αφορά την μεταφορά στην ενδοχώρα και το άλλο είναι ζήτημα διαδικασιών. Θα πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για το άσυλο».

«Πάγια θέση της Ύπατης Αρμοστείας είναι να υπάρχει μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης χωρίς καμία εξαίρεση. Η Ευρώπη θα πρέπει αντί να ασχολείται με τα νούμερα -γιατί δεν υπάρχει αύξηση στις ροές- θα πρέπει να ασχολείται με την διατήρηση των αξιών της».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL