Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Έσβησε η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έσβησε η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου στην Κρήτη

«Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο μας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα ανέφερε επισημαίνοντας ότι: «Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

'Αμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Η πυρκαγιά στο κτήριο του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης εκδηλώθηκε στις 8:50. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη.

https://www.youtube.com/embed/dnJ4ZrF1kHM

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ 30 πυροσβέστες με 27 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της. Το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει αποστείλει δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στις φοιτητικές εστίες και οι φοιτητές είτε που διαμένουν είτε που βρισκόντουσαν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, έχουν απομακρυνθεί.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την πρυτανεία έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία με όλους τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες ώστε να υπάρξει η διασφάλιση πως κανείς δεν βρίσκεται εντός του κτηρίου που φλέγεται.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για κτήριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται και θεωρείται «αδρανές» χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς.

Όλοι οι φοιτητές είναι καλά στην υγείας τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL