Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Φθηνές δικαιολογίες και παραπληροφόρηση από τον Γ. Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φθηνές δικαιολογίες και παραπληροφόρηση από τον Γ. Πατούλη

Την προσφιλή του τακτική να ζητάει με κάθε αφορμή την παραίτηση της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου χρησιμοποίησε μια ακόμη φορά ο “γαλάζιος” πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου πλημμύρισε υπαίθριος χώρος στάθμευσης "βυθίζοντας" 200 οχήματα.

“Να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί” κάλεσε, λοιπόν, την περιφερειάρχη Αττικής ο Γ. Πατούλης ισχυριζόμενος ότι το αντιπλημμυρικό έργο για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς σε επίπεδο μελετών είναι έτοιμο και για την υλοποίησή του αναμένεται η έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής. Υποστηρίζει δε ότι “από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, παρά τις κατ’ επανάληψη οχλήσεις του δήμου μας, αναλώθηκε σε 'παρατηρήσεις' επί της άνω μελέτης, με αποτέλεσμα, μέχρι και σήμερα, να υπάρχει μόνο διακίνηση εγγράφων”.

Ωστόσο οι “παρατηρήσεις” δεν είναι αμελητέες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, από το 2016 η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου είχε κάνει δεκτές από τις παρατηρήσεις της πρώτης επί της αρχικής μελέτης. Ενώ μεσολάβησε αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών, φθάνουμε στο έγγραφο της 18ης Μαΐου 2018, όπου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής ζητάει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου την απαιτούμενη σειρά συμπληρώσεων, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ζητά από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου τη μελέτη τροποποίησης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, που θα περιλαμβάνει σχέδια οριζοντιογραφίας, μηκοτομής υφιστάμενων και τροποποιημένων οδεύσεων τυπικών διατομών αγωγών και φρεατίων επίσκεψης, όπως και τεύχη υδραυλικών υπολογισμών ισοδύναμων διατομών.

Επίσης, ζητάει τη μελέτη τροποποίησης για έργα του δικτύου ύδρευσης. Στη συμπληρωματική μελέτη πρέπει να περιλαμβάνονται σχέδια οριζοντιογραφίας, μηκοτομής και διατομών για τα τμήματα της κοίτης του ρέματος που χρήζουν προστασίας από διάβρωση.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής ζητάει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου να προβλεφθεί συμπληρωματικός οπλισμός και διαφοροποίηση του πάχους σε περιπτώσεις που απαιτηθεί εξυγίανση του εδάφους λόγω σπηλαίωσης. Τέλος, ζητάει να οριστικοποιηθεί η προσμέτρηση και να υποβληθεί ο προϋπολογισμός των έργων περιλαμβάνοντας τις διορθώσεις.

“Εδώ και πάνω από 17 μήνες ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησε από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση, που την εγκρίναμε δύο φορές!” επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής καλώντας τις υπηρεσίες του δήμου να ολοκληρώσουν τη μελέτη του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL