Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Μήνυμα συστράτευσης και ενότητας από τον Ιερώνυμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα συστράτευσης και ενότητας από τον Ιερώνυμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

“Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον” τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επικρίνοντας τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική οφείλονται στην οργή του Θεού για την αθεΐα του πρωθυπουργού.

Σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων ο Ιερώνυμος χαρακτήρισε “λυπηρό φαινόμενο” τα όσα είπε ο Αμβρόσιος και υπογράμμισε ότι “συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο”.

Ο αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι “η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας αυτή την αγάπη να έχουμε”. Παράλληλα, απηύθυνε ένα μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας ότι “αυτές τις δύσκολες ώρες, τις τραγικές ώρες, είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι”. Επιπλέον σημείωσε ότι “πρέπει να συστρατευθούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν πάρα πολύ ανάγκη τις ώρες αυτές”.

"Σκάσε επιτέλους", Αμβρόσιε

Ενδεικτική της αντίθεσης πολλών μελών της Εκκλησίας στον νέο κήρυγμα μίσους του Αμβρόσιου είναι ένα σχόλιο ιερέα από την Καλαμάτα στο Facebook εναντίον του μητροπολίτη με τη χαρακτηριστική προτροπή “Σκάσε επιτέλους”. Δηλώνοντας εξοργισμένος, ο πατέρας Νεόφυτος τόνισε ότι "σεβόμαστε τους πάντες, ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα 'Σκάσε Επιτέλους'".

Απευθυνόμενος στον Αμβρόσιο ο Νεόφυτος σχολίασε: “Σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον Ορθόδοξο και μη κόσμο. Δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε. Σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου”. Μάλιστα επισήμανε ότι “είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι αμβροσία και νέκταρ στις ψυχές των ανθρώπων, όχι χολή και ξίδι”.

Προτροπή αλληλεγγύης από την Ιερά Σύνοδο

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη ο Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους τραυματίες από τις πυρκαγιές στα νοσοκομεία Παίδων και “Ευαγγελισμός”. Την ίδια ώρα η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τη συμμετοχή της “στον πόνο και την οδύνη των οικείων των θυμάτων” ευχόμενη ταχεία αποκατάσταση της υγείας των τραυματισμένων.

Η Ιερά Σύνοδος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, τα Σώματα Ασφαλείας, τον Στρατό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές για την αυτοθυσία και την προσφορά τους, ενώ προέτρεψε τους μητροπολίτες να ενισχύσουν τους πυροπαθείς κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση των Ενοριακών Τραπεζών Αίματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL