Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Στο Δημοτικό Συμβούλιο / Απόπειρα Καμίνη για μικροπολιτική με τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο / Απόπειρα Καμίνη για μικροπολιτική με τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως

Με την επισήμανση ότι απαιτούνται συνέργειες για το καλό της πόλης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμ. Κυπριανίδου απάντησε στα προβλήματα της περιοχής κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων στο γήπεδο του Πανελληνίου, που βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως. Εκεί, όπως και σε άλλα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας, συγκεντρώνονται καθημερινά τοξικοεξαρτημένοι για την αγορά και χρήση ναρκωτικών. Έντονη είναι η διαμαρτυρία των κατοίκων πέριξ του Πεδίου του Άρεως για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης στο Πεδίον του Άρεως με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 6,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δομών για την απεξάρτηση των τοξικοεξαρτημένων υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ. “Απαιτούνται δομές, προκειμένου να αποσυμπιεστούν οι γειτονιές από τους τοξικοεξαρτημένους”, σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι “το κράτος πρέπει να κάνει κεντρικό σχεδιασμό και εμείς ως ΟΤΑ να συνεπικουρούμε”.

Στηλίτευσε δε την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να γίνει ειδική συνεδρίαση σε χώρο, που είναι υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Αττικής και όχι του δήμου, όπως για παράδειγμα το Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων, όπου και σε αυτή την περιοχή συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων. Ο Γ. Καμίνης επανέφερε την πρότασή του για χώρους ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλέστερες συνθήκες για τους χρήστες και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες απεξάρτησης. Παράλληλα, ζήτησε ενίσχυση της αστυνόμευσης και καταστολή του εμπορίου ναρκωτικών.

Για “καθαρή προσπάθεια πολιτικής του προβολής και επικοινωνιακής προπαγάνδας” εγκάλεσε τον δήμαρχο ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη Ρ. Αξελός, υπογραμμίζοντας ότι αντί να επιλέξει χώρο για τη συνεδρίαση που να εμπίπτει στις αρμοδιότητας του δήμου, επέλεξε χώρο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. “Το Πεδίον του Άρεως έμεινε σαν μια τελευταία ευκαιρία, να εκμεταλλευτεί δηλαδή ο κ. Καμίνης το έτοιμο κοινό το οποίο έχει διαμορφωθεί γύρω από την πολύχρονη εκκρεμότητα της ανάπλασης του πάρκου”, υπογράμμισε ο Ρ. Αξελός.

Ένταση προέκυψε όταν ο Γ. Καμίνης, ενώ κάτοικος ανέφερε το προβλήματα της περιοχής, αντί να τον ακούσει, επέλεξε να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες. Για απαράδεκτη συμπεριφορά εγκάλεσε τον δήμαρχο ο Ρ. Αξελός, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Επ. Λαμπρακάκη να διακόπτει τη συνεδρίαση λόγω διαμαρτυριών των κατοίκων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, όπως και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.“Είχαμε διαβλέψει την προσπάθεια εκ μέρους του να καπηλευθεί τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως”, σχολιάζει η Ανοιχτή Πόλη προσθέτοντας: “Ο καιροσκοπισμός του κυρίου Καμίνη έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από τη μέχρι τώρα αδιαφορία για τα προβλήματα των δημοτών έχει περάσει στη στυγνή τους εκμετάλλευση για προσωπικό του όφελος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL