Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Δηλώνουμε "παρών" στο προσκλητήριο για τη φύση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Δηλώνουμε "παρών" στο προσκλητήριο για τη φύση

Με την επισήμανση ότι “επί χρόνια υπήρχε αποσπασματική πολιτική σε ό,τι αφορά μια συνολική στρατηγική αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και εγκληματική αδιαφορία, την οποία πλέον μετράμε σε ανθρώπινες ζωές”, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ότι “στο προσκλητήριο για τη φύση έχουμε δηλώσει 'παρών' με έργα, όχι με λόγια ή εξαγγελίες, χωρίς μικροπολιτικές στοχεύσεις”.

Υπογραμμίζοντας ότι η διοίκησή της έχει ορίσει ένα “πρότυπο πολιτικής”, η περιφερειάρχης εξήγησε: “Δεν περιμέναμε τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες για να ανακαλύψουμε το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής”. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο έργα υποδομής που ολοκληρώνονται επί των ημερών της, αφού “εκκρεμούσαν δεκαετίες, αφήνοντας αθωράκιστη την Αττική, στο έλεος φαινομένων που πλέον η σφοδρότητά τους πολλαπλασιάζεται από την κλιματική αλλαγή”.

H περιφερειάρχης εξειδίκευσε λέγοντας ότι 160 έργα, ύψους 500 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί μέσα από έναν “αγώνα δρόμου που κάνουμε απέναντι σε χρόνιες παθογένειες του Δημοσίου, γραφειοκρατίες, αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, πολυνομία”. Πρόκειται για έναν “αγώνα δρόμου”, όπως είπε, για “να καλύψουμε τον χαμένο καιρό και να αντιπαλέψουμε μια νοοτροπία πολλών δεκαετιών”, όπως και “δαιδαλώδεις διαδικασίες, που όμως δεν απέτρεψαν τερατογενέσεις, τσιμεντοποιήσεις που οδήγησαν σε φαινόμενα τύπου Μάνδρας. Και Μάνδρες υπάρχουν πολλές στην Αττική και όχι μόνο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL