Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Χειρότερα από ποτέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χειρότερα από ποτέ

Επιδεινωμένη κατάσταση εντοπίζουν τα ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής στην παράνομη χωματερή του Δήμου Αμαρουσίου, όπου ξέσπασε φωτιά την περασμένη Παρασκευή, σε σχέση με ελέγχους που είχαν διενεργήσει σε πρότερο χρόνο. Στις δύο νέες αυτοψίες μάλιστα επισημαίνεται ότι “στον χώρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε ακόμη έντονη δυσοσμία από την πυρκαγιά της Παρασκευής, η οποία έφτανε έως τη συμβολή των οδών Σωρού και Μεσογείων, όπου λειτουργεί μεγάλη εγκατάσταση ιδιωτικού σχολείου”.

“Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε συγκριτικά με προηγούμενους ελέγχους” επισημαίνεται στο κείμενο των αυτοψιών που διενεργήθηκαν προχθές. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι λόγω της “απόθεσης βιολογικών αποβλήτων, απορριμμάτων οικιακού τύπου και όλων των αδρανών υλικών, σε συνδυασμό με τη βλάστηση που υπάρχει σε όλη την έκταση, δημιουργούνται εστίες ανάπτυξης τρωκτικών και εντόμων υγειονομικής σημασίας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δυσμενείς καταστάσεις σε βάρος της υγείας των περιοίκων, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα”.

Από τις αυτοψίες διαπιστώνεται ότι, παρά τα πρόστιμα των 22.000 ευρώ που έχουν επιβάλει οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Αμαρουσίου, η “γαλάζια” διοίκηση του Γ. Πατούλη “δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, όπως σύστημα διευθέτησης ομβρίων και σύστημα συλλογής και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων”. Επίσης, διαπιστώνεται ότι, παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει από το 2013, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία αδειοδότησης, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι παράνομη χωματερή εντός αστικού ιστού.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL