Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Τ. Πετρόπουλος για την πυρκαγιά από την Φρίξα Ηλείας (Video)

Την κατάσταση στην Φρίξα Ηλείας περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην ΕΡΤ. «Το πυροσβεστικό σώμα άμεσα αντιμετώπισε τους μεγάλους κινδύνους με 26 οχήματα και πολλά πεζοπόρα τμήματα. Δύο αεροπλάνα έκαναν κατασβέσεις σε σημεία που υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Όπως ανέφερε «δεν υπάρχει μεγάλο μέτωπο πυρός ωστόσο παραμένουν μεγάλες δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος στην περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης αν δυναμώσουν οι άνεμοι». «Υπάρχουν ζημιές στην φυτική παραγωγή» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος «οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα χαρτογραφηθεί. Εκτίμησε ότι η σοβαρότητά τους αναμένεται να διαπιστωθεί».

Όπως ενημέρωσε στη συνέχεια, ο επιχειρησιακός συντονιστής κ. Κυριακόπουλος υπήρχαν τρία ενεργά μέτωπα ως αργά τη νύχτα που ήταν επικίνδυνα για τα γύρω χωριά. «Κλιμακωτά ως το απόγευμα θα αυξηθούν τα οχήματα που επιχειρούν φτάνοντας στον αριθμό των 35 με αύξηση και των πεζοπόρων τμημάτων». Αν ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες εκτίμησε ο κ. Κυριακόπουλος θα προωθήσουν όλα τα οχήματα με στόχο την ολική κατάσβεση. 

Κατ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια