Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Τι είπαν ή θα έλεγαν στην υπουργό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι είπαν ή θα έλεγαν στην υπουργό

Το μεσημέρι της Πέμπτης από την έκθεση πέρασε η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία συνομίλησε με τους εκθέτες για περίπου μιάμιση ώρα. Πριν τους επισκεφθεί, είχαμε ρωτήσει σε αρκετούς πάγκους τι θα της έλεγαν να επιλύσει πρώτα, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η Κοινωνική Οικονομία. Η χρηματοδότηση και η διευκόλυνση των διαδικασιών στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες αποτέλεσαν τα κύρια ζητήματα που έθιξαν οι περισσότεροι συνεταιριστές.

Ροζάνα Δημητράντζου ΟΙΝΣΕΠ Φθίας Όραμα, Λυγαριά Φθιώτιδας):

"Σε αυτά τα εγχειρήματα, στα οποία ο κόσμος δίνει την ψυχή του, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, πρέπει να δοθεί πολλή βοήθεια. Είναι κάποια, υποτίθεται, οικονομικά πακέτα ενίσχυσης, που είναι να βγουν και κάποιες φορές δεν βγαίνουν ποτέ. Όταν μια εταιρεία ξεκινάει και περιμένει έστω αυτή τη μικρή βοήθεια να έρθει κάποια στιγμή και δεν έρχεται ποτέ, είναι λογικό οι άνθρωποι που την έχουν δημιουργήσει κάποια στιγμή να εγκαταλείψουν την προσπάθεια".

Δωροθέα (ΚΟΙΝΣΕΠ Επίκουρος, Άλιμος):

"Θα θέλαμε να ενημερωθεί ο κόσμος, που έχει την τάση να ενημερώνεται από ‘ανώτερους’, για τα οφέλη της Κ.ΑΛ.Ο. Να καταλάβει ότι πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και ότι μέσα από συνεταιρισμούς μπορούμε να φτιάξουμε πράγματα για το μέλλον. Θέλουμε από το κράτος να ακούσει τις ιδέες μας και να μας υποστηρίξει".

Κώστας Χατζηγεωργίου (ΚΟΙΝΣΕΠ Πυξίδα, Νέα Φιλαδέλφεια):

"Θέλουμε, μια καλύτερη συμπεριφορά από τις τράπεζες, που μας ‘ξεσκονίζουν’ σε βαθμό αν κάποιο μέλος μας είχε πάρει κάποτε μια τηλεόραση και χρωστάει στον Κωτσόβολο και αν έχει μπει στον Τειρεσία. Η συνέπεια είναι να πολεμάμε τρεις μήνες να ανοίξουμε λογαριασμό για να αρχίσουμε τη μισθοδοσία.

Θα μπορούσε η τάδε τράπεζα να έχει ξεχωριστό τμήμα για την Κ.ΑΛ.Ο. Αντίστοιχα στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΟΥ, πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος υπάλληλος που θα γνωρίζει τον χειρισμό των υποθέσεών μας. Το τρίτο που θα ζητούσα επικουρικά είναι να γίνει μια συνάντηση με μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως ο Σκλαβενίτης, ώστε να βάλουν τα προϊόντα μας. Δεν είναι ανάγκη για παλέτες, αρκεί ένα σταντ για την Κοινωνική Οικονομία".

Φώτης Σαγώνας, (ΚΟΙΝΣΕΠ Soul Twinkles, Αθήνα):

Το πρώτο που χρειάζεται για τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. είναι να ξεκλειδώσει ένας είδος χρηματοδότησης για να στηριχθούν, καθώς τα περισσότερα σχήματα ξεκινούν από θέση οικονομικής αδυναμίας. Οι περισσότεροι που συνεταιρίζονται δεν το κάνουν γιατί έχουν πολλά κεφάλαια, αλλά γιατί είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι οικονομικά που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ένα συνεταιρισμό για να σταθούν και να συνεργαστεί ο ένας με τον άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL