Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η «κίνηση που κάνει τη διαφορά» από την British American Tobacco Hellas

Παράδοση τριών ανακαινισμένων λεωφορείων στην ΟΣΥ από την British American Tobacco Hellas συμβάλλοντας στις προσπάθειες για αναβάθμιση του έργου των μεταφορών και της ποιότητας ζωής στην πόλη

Όλοι όσοι κινούμαστε καθημερινά στην Αθήνα, σίγουρα έχουμε γίνει μάρτυρες συμπεριφορών και ενεργειών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη και στην καθημερινότητα  συμπολιτών μας. Παράνομο παρκάρισμα σε θέση για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαρκή και εκκωφαντικά κορναρίσματα, έγκυες και ηλικιωμένοι να στέκονται όρθιοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…

Επιθυμώντας να συμβάλλει στην αλλαγή του παραπάνω σκηνικού, η British American Tobacco Hellas ξεκίνησε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού η «Κίνηση που κάνει τη διαφορά» με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, παρέδωσε τρία ανακαινισμένα αστικά λεωφορεία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στην ΟΣΥ ΑΕ, εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ.

Τα ανακαινισμένα λεωφορεία, που καλύπτουν κεντρικές και πολυσύχναστες διαδρομές, καλούν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την «Κίνηση που κάνει τη διαφορά» υιοθετώντας «χρυσούς κανόνες» για την ποιότητα ζωής στην πόλη, όπως είναι ο σεβασμός στις ειδικές ομάδες και στους εργαζόμενους στις μεταφορές, το νόμιμο παρκάρισμα και η αποφυγή ενεργειών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη, όπως η ηχορύπανση. Στις μεγάλες πόλεις, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και έντονοι, είναι σύνηθες οι πολίτες να παραλείπουν συχνά κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και μια απλή κίνηση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και να καταστήσει τη ζωή και τις καθημερινές δραστηριότητες όλων ευκολότερες.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, δήλωσε για την ενέργεια αυτή: «Εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία της εταιρείας British American Tobacco Hellas να υλοποιήσει δράση προς όφελος του επιβατικού κοινού της Αθήνας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίξαμε και εμείς και η διοίκηση της ΟΣΥ την πρόταση για το έργο που υλοποιήθηκε. Κεντρικός άξονας της δράσης που υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ήταν η αποκατάσταση και επιδιόρθωση καθισμάτων σε λεωφορεία της ΟΣΥ. Έργο ορατό προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ευελπιστούμε στη συνέχιση παρόμοιων δράσεων. Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες προς όφελος του επιβατικού κοινού στις πόλεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής».

«Καλωσορίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas, αυτή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενισχύει τις προσπάθειες του οργανισμού της ΟΣΥ ΑΕ και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του έργου των μεταφορών και στην παροχή συνεχώς καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Χαιρετίζουμε ένθερμα παρόμοιες πρωτοβουλίες και σας ευχαριστούμε για το κέφι και την άψογη ομαδική σας συνεργασία!», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιώργος Γλυκός.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas με ευθύνη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Juan José Marco, δήλωσε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της κοινωνίας. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία αυτή θα δώσει στην ελληνική κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία».

Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, κάνοντας τη δική τους κίνηση που κάνει τη διαφορά, αφιέρωσαν μια εργάσιμη ημέρα συμβάλλοντας σε παρέμβαση καθαρισμού και βαψίματος πολυσύχναστης περιοχής του Κεραμεικού.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο