Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Συνάντηση Καμίνη - Σιλέγκοφ / Μήνυμα συνεργασίας στέλνουν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Σκοπίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Καμίνη - Σιλέγκοφ / Μήνυμα συνεργασίας στέλνουν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Σκοπίων

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων

Τα χέρια δίνουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με την οποία στέλνουν μήνυμα για την ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Οι δυο πλευρές κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο δημαρχείο Αθηναίων δεσμεύτηκαν να υπογράψουν το επόμενο διάστημα μνημόνιο συνεργασίας. Το κλίμα συνεργασίας επιχείρησαν να αμαυρώσουν μέλη της Χρυσής Αυγής πετώντας έξω από το δημαρχείο τρικάκια που έγραφαν “Η Μακεδονία είναι ελληνική”.

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης υποδέχθηκε θερμά τον Σκοπιανό ομόλογό του λέγοντας: “Είναι κοινή μας διαπίστωση ότι η δυναμική των πόλεων είναι, σήμερα, μεγαλύτερη από ποτέ. Οι πόλεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βγουν μπροστά και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων”.

“Οι δύο πρωτεύουσες έχουν τη διάθεση και τις δυνατότητες να αποδείξουν ότι μπορούν να χαράξουν τον δρόμο για ένα κοινό μέλλον όχι μόνο ως γείτονες, αλλά σύντομα και ως Ευρωπαίοι πολίτες” απάντησε ο δήμαρχος των Σκοπίων, ο οποίος ξεκίνησε τις δηλώσεις του μιλώντας στα ελληνικά και αποκαλώντας “φίλο” τον δήμαρχο Αθηναίων.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του ομολόγου του ο Γ. Καμίνης υπογράμμισε πως “η χρονική περίοδος που γίνονται όλα αυτά έχει φυσικά τη σημασία της”. Σημείωσε την ανάγκη για αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας ότι “οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από κοινού από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών”.

«Εμείς, οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών, συμφωνούμε στην ανάγκη για επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα που τη συνοδεύουν” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου “να έρθουν οι δυο πόλεις πιο κοντά”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Η αμοιβαία συνεργασία σημαίνει άνοιγμα νέων ευκαιριών για ανάπτυξη και πρόοδο. Στόχος μας είναι να είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας ότι οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις στην καθημερινή ζωή” σημείωσε ο δήμαρχος Σκοπίων υπογραμμίζοντας πως “η φιλία είναι μια αρετή που ταιριάζει στον γενναίο. Για τον λόγο αυτόν πιστεύω ότι έχουμε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την ισχυρή βούληση και ικανότητα να ενισχύσουμε τη φιλία μας στο μέλλον”.

Της επίσκεψης είχε προηγηθεί κοινό τους άρθρο, όπου οι δυο δήμαρχοι τόνιζαν: “Είναι ανάγκη να εγκαταλείψουμε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις, να απομονώσουμε τις εμπρηστικές φωνές και να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος. Την ένταση και τη δυσπιστία οφείλουμε να τις αντικαταστήσουμε με πραγματισμό και οικονομική ανάπτυξη. Τώρα επιβάλλεται να υπερισχύσει η διάθεση για επίλυση και προ πάντων μια σταθερή ηγετική βούληση προς αυτήν την κατεύθυνση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL