Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιπλημμυρικά έργα και εντατικοί καθαρισμοί σε ρέματα

Από την Περιφέρεια Αττικής

Με καθημερινές παρεμβάσεις συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων στη βόρεια Αθήνα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις. Κατά το τρέχον έτος έχουν γίνει καθαρισμοί σε τμήματα των ρεμάτων Κηφισού, Βριλησσού, Σαπφούς, Χελιδονούς και άλλων μικρών ρεμάτων στους δήμους, Κηφισιάς, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Μεταμόρφωσης. Σήμερα σειρά είχε ο καθαρισμός του ρέματος Χαλανδρίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου και του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου. Ο καθαρισμός έγινε σε δύο σημεία, επί των οδών Σολωμού και Γρίβα και στη διασταύρωση των οδών Χρυσανθέμων και Ροδοδάφνης, με τις εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και σκουπίδια να συνεχίζονται το επόμενο διάστημα στο ύψος των διοικητικών ορίων των Δήμων Πεντέλης, Χαλανδρίου, Φιλοθέης.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών επισήμανε: «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μειώσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των πλημμυρικών φαινομένων που αυτή εντείνει. Οι ενέργειές μας στοχεύουν στην προστασία ανθρώπων και περιουσιών πάντα με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα που αποτελούν πλούσιο οικοσύστημα. Σε συνεργασία με τους δημάρχους, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες. Ταυτόχρονα, χρηματοδοτούμε ώριμα και αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των πόλεών μας. Αυτή την περίοδο εκτελούνται τρία αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι (Ψαλίδι, Νέα Λέσβος και Στούντιο Α), δύο στα Βριλήσσια και από ένα σε Αγία Παρασκευή και Κηφισιά, ενώ στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανάθεσης μίας ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρική παρέμβαση στη Νέα Ιωνία».

Οι παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων που έχουν ολοκληρωθεί ανά δήμο και περιοχή έχουν ως ακολούθως:

Κηφισιά: Καθαρισμός ρέματος Χελιδονούς (όπισθεν Λαϊνόπουλου) και πρανών ρέματος Κηφισού (Νέα Ερυθραία), καθώς και αποψιλώσεις στο ρέμα Κηφισού (πλησίον οδού Ποταμού).

Μεταμόρφωση: Καθαρισμός πρανών από απορρίμματα στο ρέμα Κηφισού.

Μαρούσι: Αποψιλώσεις και καθαρισμός στο ρέμα οδού Κυρίλλου (περιοχή Ψαλίδι) και στο ρέμα Σαπφούς (περιοχές Αγίου Θωμά, Στούντιο Α και πλησίον οδών Κονίτσης, Κιλελέρ, Σκαρίμπα).

Βριλήσσια: Καθαρισμός ρέματος Βριλησσού (πλησίον οδών Δήλου και Ασωπού).

Πεντέλη: Απομάκρυνση μπαζών και καθαρισμός ρεμάτων επί των οδών Αλεξανδρουπόλεως, Γλάδστωνος και πεζόδρομου Πατρών, αποψιλώσεις στην κοίτη του ρέματος επί της Λ. Δημοκρατίας και των οδών Αγίου Σύλλα και Παπανδρέου, Αγίου Σύλλα και Ποσειδώνος, Αγίας Μαρίνας και Αυξεντίου, Νάξου και Πλακεντίας, Α. Παπανδρέου, Παναγούλη, Τσιμπρικίδη και Παπαφλέσσα (Μελίσσια).

Δείτε όλα τα σχόλια