Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Στο εδώλιο ένας ακόμη πρώην "γαλάζιος" δήμαρχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο εδώλιο ένας ακόμη πρώην "γαλάζιος" δήμαρχος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ακόμη ένας πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος. Πρόκειται για τον Δαμιανό Ιορδανίδη, πρώην δήμαρχο Προποντίδας, που μαζί με άλλους δέκα δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία διότι διέγραψαν βεβαιωμένα χρέη των πολιτών προς τον δήμο, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση που έδωσε ο πρώην δήμαρχος.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο δήμος ζημιώθηκε κατά 220.000 ευρώ τη χρονική περίοδο 2006 - 2007. Όπως προκύπτει από αυτό, οι κατηγορούμενοι ως μέλη υπερψήφισαν τις αποφάσεις τού δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες αποφασίστηκε η διαγραφή χρεών πολιτών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους τελών του δήμου χωρίς να υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα ποσά που χαρίστηκαν απλόχερα από τη τότε «γαλάζια» δημοτική αρχή αφορούσαν βεβαιωμένα τέλη σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης, ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη, πάγια κ.ά.

«Ο δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης του τότε δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας παραινέσεις και προτροπές, έπεισε με φορτικότητα τους συγκατηγορουμένους του ότι εκπληρώνουν σχετικές υποσχέσεις τους ως δημοτική παράταξη προς τους ψηφοφόρους τους. Τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ελεγχθούν ή να κατηγορηθούν για τις αναφερόμενες ενέργειές τους και προκάλεσε σ' αυτούς την απόφαση να υπερψηφίσουν τις αποφάσεις για διαγραφή χρεών από πολίτες» αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL