Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Οι πολίτες που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και την Eldorado καταγγέλλουν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πολίτες που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και την Eldorado καταγγέλλουν (Video)

"Από την Eldorando λένε ότι έχουν επενδύσει 3 δις τη στιγμή που η μελέτη της εταιρείας αναφέρει 1 δις σε βάθος δεκαετίας" δήλωσε το μέλος του συντονιστικού Επιτροπής Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού, Χρήστος Αδαμίδης καταθέτοντας την άποψη των ανθρώπων που διαφωνούν με την «επένδυση» ενώ κατήγγειλε στο ΣΚΑΙ τα «απίθανα πράγματα» που όπως είπε έχουν ακουστεί ειδικά από το συγκεκριμένο κανάλι.https://www.youtube.com/embed/qPG2N_TRTGg

«Ο κ. Μπέρνς έλεγε ότι έχουν επενδύσει 3 δις, τα δύο δις στην αγορά μεταλλευτικής δραστηριότητας και 1 δις επενδύσεις ως τώρα. Σύμφωνα όμως με τη μελέτη της εταιρείας όλη η επένδυση είναι 1 δις σε βάθος δεκαετίας» είπε ο κ. Αδαμίδης θέτοντας ένα βασικό ερώτημα:

«Αναφορικά με τα 2 δις που είπε ο κ. Μπερνς ότι έδωσαν για να το αγοράσουν εμείς γνωρίζουμε ότι αγοράστηκε από τον κ. Μπόμπολα 11 εκ. πουλήθηκε μετά από διάφορες μεταβιβάσεις και ο κ. Μπόμπολας έχει βγάλει 480 εκ. από αυτή την ιστορία. Το υπόλοιπο 1,5 δις που ακριβώς το έχει δώσει ο κ. Μπέρνς;»

"Γιατί κάποιοι καίγονται τόσο να προχωρήσει η εξόρυξη χωρίς τις μελέτες;"

«Μήπως πρέπει κάποιος εισαγγελέας να ψάξει σε ποιον έχει δώσει το υπόλοιπο 1.5 δις και γιατί κάποιοι καίγονται τόσο πολύ να προχωρήσει η «επένδυση» χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις μελέτες;»

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΣΤΕ υποστήριξε ότι: «Η σκέψη του ΣΤΕ ήταν ότι θα παραχθούν στην Ελλάδα καθαρά μέταλλα τα οποία θα δώσουν προστιθέμενη αξία και τότε μόνο συμφέρει το ελληνικό δημόσιο αυτή η επένδυση».

Ενώ αναφορικά με το διχασμό στην τοπική κοινωνία εξήγησε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε από την Χαλκιδική η δραστηριότητα της εταιρίας, (ενώ θέλει να κάνει εργασίες και σε άλλες περιοχές), διότι υπήρχε το ανθρώπινο κεφάλαιο των 450 παλαιών εργαζομένων και με την απειλή της απόλυσης» θα μπορούσε η εταιρεία, να εκβιάζει όπως γίνεται και σήμερα.

Ο κ. Αδαμίδης κατήγγειλε τη μονομέρεια στην κάλυψη του θέματος από τα κανάλια που εστιάζουν μόνο στους εργαζόμενους χωρίς να έχουν δείξει ποτέ τις πορείες και τις συναυλίες των ανθρώπων που διαφωνούν. «Δεν δείξατε ούτε τις πορείες 20.000 ανθρώπων και συναυλίες 45.000 ανθρώπων που δεν τις έδειξε κανένα κανάλι.» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξήγησε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί «δεν έχει εγκριθεί η μελέτη του flashmelting ώστε να αποδειχθεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος στη συγκεκριμένη περιοχή».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL