Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Ρένα Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους συμπολίτες μας που επλήγησαν και τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους συμπολίτες μας που επλήγησαν και τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες (Video)

https://www.youtube.com/embed/iBU9Dfg98GQ

«Από την πρώτη στιγμή με εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής κηρύχθηκε ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη  πράγμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε ακόμα και στη στέγαση των συμπολιτών μας που έχουν βρεθεί χωρίς σπίτι. Αμέσως στείλαμε 16 υδροφόρες και 7 βαριά μηχανήματα έργου που αυτή τη στιγμή έφτασαν τον αριθμό των 26» τόνισε η κ. Δούρου απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους και όλες «να σταματήσουν τα τιτιβίσματα και τα δελτία τύπου και τα ποσταρίσματα».

«Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν βιος δεκαετιών, τους πυροσβέστες που επιχειρούν άυπνοι τόσες μέρες, σεβαστείτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της πολιτικής προστασίας που δουλεύουν άοκνα τόσες μέρες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας  «όταν επιχειρούμε σιωπούμε, δελτία τύπου από ξαπλώστρες στα νησιά και κομματικά γραφεία, αν κάποιος δεν μπορεί να τα διαβάσει κοιτώντας στα μάτια τους άντρες της Πυροσβεστικής. Να μην τα γράφει».

Ήρθαμε για να σημάνουμε τη διαδικασία της πρόληψης δήλωσε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου από το Πεντελικό Όρος τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας».

Kατ. Μπρέγιαννη

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε νωρίτερα η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωνε για τη συνδρομή της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Κάλαμο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χτες στην Ανατολική Αττική διαθέτοντας συνολικά 26 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου. Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 οι Δημοτικές Ενότητες Καλάμου και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, και η Δημοτική Ενότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες επλήγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς και συντρέχει περίπτωση για την κάλυψη αναγκών διαμονής – διατροφής, να απευθύνονται στον Δήμο Ωρωπού, προκειμένου να διαμείνουν σε κοντινά καταλύματα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν αιτήματα επιχειρήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά. Η καταγραφή ζημιών σε οικίες και η εκκίνηση όλων των διαδικασιών για τις κατά το νόμο προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, θα ξεκινήσει επίσης μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους οικείους Δήμους.

Μετά τη διενέργεια αυτοψιών και την καταγραφή των ζημιών από επιτροπές των Δήμων και της Περιφέρειας σε οικίες και επιχειρήσεις θα υποβληθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο αίτημα της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών.

Τέλος καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς τις περιοχές αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL