Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: «Δημιουργείται ολοκληρωμένο δίκτυο εποπτείας του προνοιακού κράτους με τη δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας»

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι, έως το 2019, θα αυξηθεί το ποσό για την κρατική πρόνοια στα 2,75 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των αντίμετρων, που ψηφίστηκαν προσφάτως στη Βουλή

Στη νέα σελίδα που ανοίγει για το σύστημα πρόνοιας στη χώρα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς της στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι, έως το 2019, θα αυξηθεί το ποσό για την κρατική πρόνοια στα 2,75 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των αντίμετρων, που ψηφίστηκαν προσφάτως στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, είπε ότι, μέσα στο καλοκαίρι, κατατίθεται ο νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία, που θα αλλάξει τους χρόνους και τα δεδομένα σε έναν πολύπαθο χώρο.

Και συμπλήρωσε: «Δημιουργείται πληροφοριακό σύστημα για τη χαρτογράφηση των ιδρυμάτων προνοϊακού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ κα) και ολοκληρωμένο δίκτυο εποπτείας του προνοϊακού κράτους με τη δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας». «Σήμερα», όπως υπογράμμισε, «λειτουργούν ήδη τα πρώτα 80 στα οποία οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η στελέχωση των κέντρων θα γίνει από 700 ανθρώπους πολύ υψηλών προσόντων. Στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα που τρέχουν στον τόπο του, για το αν είναι δικαιούχος voucher, ώστε να πάει το παιδί του στο βρεφονηπιακό σταθμό, για τα κέντρα στήριξης οικογένειας, τα κέντρα οργανωμένης φροντίδας για τους ηλικιωμένους, τα κέντρα κακοποιημένων γυναικών, τα κέντρα Ρομά, κλπ».

Τόνισε δε ότι ιδρύεται ο νέος ΟΓΑ, που θα μπορεί να απονέμει τα επιδόματα στους δικαιούχους, χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς να κοπεί ούτε ένα επίδομα. «Θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, (που διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων, ώστε να δίνονται την ίδια μέρα κάθε μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια