Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Θ. Φωτίου: Εξασφαλίσαμε 760 εκ. ευρώ για το ΚΕΑ, που επεκτείνεται πλέον σε όλη τη χώρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Εξασφαλίσαμε 760 εκ. ευρώ για το ΚΕΑ, που επεκτείνεται πλέον σε όλη τη χώρα (Video)

https://www.youtube.com/embed/Tv5W1Z4_aPM

«Καταφέραμε και βγάλαμε από το μνημόνιο το 0,5 του ΑΕΠ που έπρεπε να χρηματοδοτήσει από επιδόματα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αυτό θα ήταν λάθος γιατί η χώρα μας είναι τελευταία σε δαπάνες για την πρόνοια» δήλωσε χθες στο ΣΚΑΙ, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ενώ μιλώντας για το ΚΕΑ υποστήριξε ότι: «Εξασφαλίσαμε 760 εκ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από τον προϋπολογισμό του κράτους, το πλεόνασμα, το οποίο δεν είναι μόνο επιδόματα, αλλά και υπηρεσίες, όπως δωρεάν φάρμακα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την οικογένεια, φρούτα και λαχανικά δωρεάν από το ΤΕΒΑ καθώς και τα παιδιά τους θα μπορούν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς».

Επιπλέον η αν. υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπούν οικογενειακά επιδόματα απαντώντας στην "τρομοκράτηση του κόσμου" από μερίδα των ΜΜΕ, ενώ απέκλεισε τόσο το ενδεχόμενο 4ου μνημονίου, όσο και το ενδεχόμενο εκλογών.

Δ. Καρελάς: "Στόχος να συγκεντρωθούν όλα τα επιδόματα σε ένα φορέα πληρωμής"

Από 01/01/2017 σε όλη την Ελλάδα θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, δήλωσε σήμερα το πρωί, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλας, στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στο ΚΕΑ τόνισε ότι κριτήριο θα είναι το πραγματικό εισόδημα. Ενώ δίνεται εμπιστοσύνη στον πολίτη, καθώς μόνος του θα δηλώνει ποιο είναι το εισόδημά του, τους τελευταίους 6 μήνες και θα συμπληρώνει «την αίτησή του η οποία θα εγκρίνεται και θα απορρίπτεται την ίδια στιγμή». Μέσα στον Ιανουάριο θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία θα γίνεται η αίτηση.

Παραμένει για το 2017 το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ενσωματώνονται στο ΚΕΑ, κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν «όλα τα επιδόματα σε ένα φορέα πληρωμής» τόνισε ο γ.γ. Πρόνοιας.

Στη συνέχεια ο κ. Καρέλας εξήγησε ότι «το ΚΕΑ απευθύνεται σε ακραία φτωχούς και προσπαθούμε να το γεμίσουμε με υπηρεσίες» ενώ όπως είπε «στο 10% αυτών των ανθρώπων θα προσφέρεται εργασία σε εύλογο χρονικό διάστημα». Μόλις μπαίνει σε εργασία θα κόβεται ομαλά μέσα σε 2 – 3 μήνες, με δικαίωμα να επανέλθει στο ΚΕΑ αν δεν καταφέρει θα να σταθεροποιηθεί στην απασχόληση. «Διαπραγμάτευση γίνεται σε όλα τα υπουργεία διαβεβαίωσε ο κ. Καρελάς και μάλιστα «γραμμή γραμμή».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL