Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Όχι στην επιστράτευση, Όχι στρατώνες τα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όχι στην επιστράτευση, Όχι στρατώνες τα σχολεία

Των Θέμη Κοτσιφάκη και Ελένης Ζωγραφάκη*

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς ομηρείας και στρατωνισμού του εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους, Έτσι θα μπορεί να περνά χωρίς κόστος τα συνεχή μέτρα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Αλλά το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν έχει όριο. Οι συνθήκες στρατιωτικού νόμου επιβάλλουν και τα καψόνια. Με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!

Να ανακληθούν τώρα αυτές οι παράνομες εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτήρια από αυτά στα οποία εργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται στον χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.

Να ανακληθεί αμέσως η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

* Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι γ.γ. της ΟΛΜΕ, η Ελένη Ζωγραφάκη είναι οργ. γρ. της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL