Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Νίκη πολιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη πολιτών

Την επόμενη Κυριακή 18 Μαΐου, οι Αθηναίοι πολίτες αποφασίζουν για την Αθήνα και για τη ζωή τους. Αν θέλουν να ζουν σε μια πόλη κοινωνικής και οικονομικής ένδειας, να βλέπουν τις γειτονιές παραμελημένες, χωρίς υποδομές και υπηρεσίες, ή αν θα δώσουν εντολή να υπάρξει μια πορεία ανασυγκρότησης και ελπίδας για την πόλη.

Η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα αυτοδιοικητικό και πολιτικό. Είναι μάχη ανάμεσα στο παλιό, φθαρμένο, δημαρχοκεντρικό κατεστημένο, αυτό που αποδιοργάνωσε τον δήμο και στήριξε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης σε βάρος εργαζομένων και πολιτών και από την άλλη, στο νέο, το άφθαρτο, το ηθικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναγέννησης της πόλης, που εκφράζουν οι αρχές και ο συνδυασμός της Ανοιχτής Πόλης και του υποψήφιου δημάρχου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η Ανοιχτή Πόλη δεσμεύεται να αγωνιστεί αφενός για την ενεργοποίηση των πολιτών, για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης και καθημερινότητας και αφετέρου για την ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Χρειαζόμαστε θεσμικές πρωτοβουλίες συμμετοχής και αποκέντρωσης στις κοινότητες. Επιβάλλεται να υπάρξουν πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Να ενεργοποιήσουμε δήμο και πολίτες για την καθαριότητα, την ασφάλεια, την προστασία του δημόσιου χώρου. Στηριζόμαστε στις αρχές αποκέντρωσης, συμμετοχής, διαφάνειας και τον δημόσιο έλεγχο, εργαλεία αδιαπραγμάτευτα για την ανάπτυξη της πόλης. Ο δήμος δεν θα είναι κομματικό φέουδο. Είμαστε υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε στη συνεργασία, τη διαβούλευση και τη συναίνεση για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Η ενεργοποίηση κοινωνικών συμμαχιών αποτελεί προϋποθέση για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Ο πρώτος δήμος της χώρας θα πάρει ως επισπεύδουσα αρχή πρωτοβουλίες επιτάχυνσης και διαμόρφωσης προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης, αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε ελλαδικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, με κύριο στόχο τη μείωση της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος. Δεν πρέπει να περάσει ούτε μία μέρα χαμένη. Η νίκη της Ανοιχτής Πόλης και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι νίκη των πολιτών της Αθήνας!

* Ο Π. Σκούτας είναι συντονιστής της Ανοιχτής πόλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL