Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΣΥΝΕΒΗ / 148 κρατούμενες στις φυλακές της Καλιφόρνια υποβλήθηκαν σε στείρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΕΒΗ / 148 κρατούμενες στις φυλακές της Καλιφόρνια υποβλήθηκαν σε στείρωση

Στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, βγήκε στην επιφάνεια αναφορά που αποκαλύπτει ότι 150 γυναίκες κρατούμενες των φυλακών στειρώθηκαν κατά το διάστημα 2006-2010 χωρίς κρατική έγκριση. Η έκθεση αναφέρει ότι τουλάχιστον 148 γυναίκες υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις στείρωσης και το κράτος πλήρωσε 147.460 δολάρια σε γιατρούς για την πραγματοποίησή τους.

Σύμφωνα με κρατούμενες και τους δικηγόρους τους, το προσωπικό των φυλακών στόχευε σε γυναίκες που πίστευαν ότι θα επέστρεφαν στη φυλακή και πάλι μετά την αποφυλάκισή τους. Ο γυναικολόγος Δρ. James Heinrich, ο οποίος εργαζόταν στη φυλακή για γυναίκες Valley State Prison, υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή βοήθησε φτωχές γυναίκες, οι οποίες αντιμετώπιζαν την πιθανότητα επιπλοκών από μελλοντικές καισαρικές επεμβάσεις, προσθέτοντας ότι, αν και αυτό αποτελεί πιθανότητα, δεν είναι το βασικό του κίνητρο. Ο "καλός" γιατρός συνέχισε αναλύοντας τα οικονομικά συμφέροντα της επιλογής των χειρουργείων, υποστηρίζοντας ότι το χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε δεν ήταν τόσο αξιόλογο σε σύγκριση με τις δαπάνες που συνεπάγονταν οι εναλλακτικές.

"Για μια περίοδο 10 ετών, οι χρηματικές δαπάνες δεν είναι και τόσο μεγάλες συγκριτικά με τα χρήματα που δαπανώνται από την πρόνοια για τα ανεπιθύμητα αυτά παιδιά που γεννιούνται. Όλες οι κρατούμενες επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί η επέμβαση," είπε, ψευδόμενος, ο γιατρός, σχετικά με τις στειρώσεις. "Αν επιστρέψουν ένα ή δύο χρόνια αργότερα ισχυριζόμενες πως 'κάποιος με ανάγκασε να το κάνω', αυτό θα είναι ψέμα. Απλώς θα πρόκειται για κάποιον που επιθυμεί να πάρει αποζημίωση απ' το κράτος". Ο Heinrich και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, έπαιζαν τον ρόλο του δικαστή, των ενόρκων και των εκτελεστών ταυτόχρονα. Αυτό είναι και ο ορισμός της ευγονικής

Πηγή: Ίντερνετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL