Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
'ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

'ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

«Στην απέξω»

Θυμός και οργή ακολούθησε το αρχικό σοκ που υπέστησαν οι δημοσιογράφοι της ΔΤ, όταν είδαν την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ, τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που ιδρύει η κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι της ΔΤ, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την ΕΡΤ, κατά κάποιον τρόπο θεώρησαν ότι η εργασία τους στην προσωρινή ΔΤ θα αποτελέσει πρόκριμα πρόσληψης και στη ΝΕΡΙΤ. Γελάστηκαν, όμως και γι' αυτό τώρα νιώθουν εξαπατημένοι. Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού ο αριθμός των δημοσιογράφων στην Αθήνα, από 600 επί ΕΡΤ μειώνεται στους 117, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 123 μειώνεται σε μόλις 15.

Απεργία στη ΔΤ Θεσσαλονίκης ώς την Τετάρτη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη οι δημοσιογράφοι της ΔΤ στη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων «κατέβασαν τα μολύβια», με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να τρέχουν και να μη φτάνουν. Μεγάλη τσαντίλα όταν σε ρίχνουν «στην απέξω». Όμως ακόμα πιο μαχητικοί είναι οι δημοσιογράφοι της ΔΤ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, πριν καλά - καλά πιάσουν δουλειά στη ΔΤ, κατεβαίνουν σε 5θήμερη απεργία, υπερασπιζόμενοι «το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση». Στο πλευρό τους όχι μόνο η ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης, οι περιφερειάρχες Τζιτζικώστας και Δακής, ο δήμαρχος και άλλοι παράγοντες της πόλης. Όλοι για την ενημέρωση. Και όχι βέβαια για το έγκλημα του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Ακομμάτιστα

Ευτυχώς που ο 902 TV του ΚΚΕ δεν μεταβιβάστηκε σε άλλο κόμμα. Ευτυχώς, ο Περισσός το πρόβλεψε εγκαίρως στο συμβόλαιο μεταβίβασης. Διότι έτσι, ο γνωστός Τράγκας είχε την ευκαιρία για τρίτη φορά να μαζέψει όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής συν γυναιξί στο στούντιο του «E Channel» και να τους δώσει βήμα. Επιπλέον, ο ραδιοφωνικός σταθμός 902 γίνεται Παραπολιτικά FM. Κι αυτός ακομμάτιστος. Ανήκει στον όμιλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία έκανε αγωγή στην «Αυγή» με δικηγόρο τον Μάκη Βορίδη. Η αγωγή έγινε μάλιστα από την "ακομμάτιστη" εφημερίδα γιατί η «Αυγή» υποστήριξε ότι είναι εφημερίδα που πρόσκειται στον Σαμαρά. Ταλαιπωρήθηκε λίγο το ΚΚΕ, αλλά τον 902 τον έδωσε σε καλά χέρια.

Δικαίωση

Σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Η εφημερίδα στις 29/9/2012 με δημοσίευμά της επεχείρησε να συνδέσει τον Γ. Δραγασάκη με εταιρεία η οποία έχει χρέη προς το Δημόσιο. Ο Γ. Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από την εταιρεία από τον Οκτώβριο του 1993.

Προς 15ετία για... σύνταξη στο ΕΣΡ

Ξαναλήγει η παράταση της θητείας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στις 27 Ιανουαρίου. Είναι μάλλον η έκτη κατά σειρά 6μηνη παράταση της θητείας του - κι εμείς κοντεύουμε να χάσουμε τον λογαριασμό. Εάν δοθεί ναι νέα παράταση, τον Ιούλιο τρία μέλη του ΕΣΡ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, θα συμπληρώσουν 12 χρόνια θητείας, αντί 8 που προβλέπεται. Ή τρεις θητείες, αντί για δύο.

«Επενδυτής»

Μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 50%, ραγδαία μείωση μισθών και απολύσεις του 1/3 του προσωπικού τουλάχιστον προτείνει ο εκ των ιδιοκτητών Α. Σκαναβής στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής» για την επανέκδοσή της και αφού έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη διακοπή της λειτουργίας της, καθώς χρωστούσε περί τους πέντε μισθούς. Προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση, να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η επίσχεση εργασίας, προσέφερε στους εργαζόμενους την καταβολή μισού μισθού από τους χρωστούμενους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συνελεύσεις προκειμένου να διατυπώσουν τη δική τους πρόταση.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL