Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά εναντίον της συντηρητικής τροποποίησης του νόμου για την έκτρωση στην Ισπανία

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμφωνεί με την πράξη που πέρασε ο Νέλσον Μαντέλα το 1996 για την ελεύθερη επιλογή της διακοπής της εγκυμοσύνης, η οποία εγγυάται σε όλες "το δικαίωμα να αποφασίσουν τον τερματισμό της πρόωρης εγκυμοσύνης με ασφαλή και νόμιμο τρόπο».

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμφωνεί με την πράξη που πέρασε ο Νέλσον Μαντέλα το 1996 για την ελεύθερη επιλογή της διακοπής της εγκυμοσύνης, η οποία εγγυάται σε όλες "το δικαίωμα να αποφασίσουν τον τερματισμό της πρόωρης εγκυμοσύνης με ασφαλή και νόμιμο τρόπο».

Στην Ισπανία, με την έγκριση του νομοσχεδίου αυτού, παράλληλα με την άρση των όρων του παρόντος νόμου, που ψηφίστηκε το 2010, θα ισχύσουν μια σειρά από διατάξεις του νόμου του1985, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στην άμβλωση περιορίζεται σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα σημάνει το τέλος των προθεσμιών που επιτρέπουν προς το παρόν ελεύθερα τη διακοπή μιας εγκυμοσύνης έως 14 εβδομάδες και επιτρέπει την άμβλωση σε νεαρές γυναίκες 16-18 ετών χωρίς την υποχρέωση της πατρικής και μητρικής άδειας.

Όταν θα ψηφίζεται ο νόμος κατά του δικαιώματος της έκτρωσης, η Ευρωπαϊκή Αριστερά μαζί με το φεμινιστικό κίνημα καλούν τις γυναίκες όλων των χωρών της Ευρώπης να διαδηλώσουν στους δρόμους.

Υποστηρίζουμε το αίτημα όλων των γυναικών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή το νομικό πλαίσιο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ασφαλή διακοπή της κύησης στο σύστημα της δημόσιας υγείας.

Η συντηρητική τροποποίηση του νόμου για την έκτρωση είναι μέρος ενός συγκεκριμένου προγράμματος περικοπών, σε οικονομικό επίπεδο και της ολομέτωπης επίθεσης των φονταμενταλιστών εναντίον των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών στην Ισπανία και την Ευρώπη.

Εμείς ισχυριζόμαστε ότι η εκούσια διακοπή της κύησης δεν είναι έγκλημα του Ποινικού Κώδικα και ότι η πραγματοποίησή της πρέπει να προβλέπεται εντός του δικτύου της δημόσιας υγείας, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη νομική κατάσταση, σε όποια τη ζητήσει.

Επιπλέον, απαιτούμε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε μια σεξουαλική διαπαιδαγώγηση απελευθερωμένη από τα στερεότυπα των φύλων και να ρυθμιστεί το ζήτημα της αντίρρησης συνείδησης στην Ισπανία και σε κάθε άλλη γωνιά της Ευρώπης, έτσι ώστε αυτή να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελεύθερη άμβλωση στην Ισπανία και στην Ευρώπη.

Το β' μέρος του αφιερώματος στο επόμενο "Εντός φύλλου"

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις