Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.1°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.7°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 94%
"Όχι" στα κέντρα κράτησης και στα τμήματα - φυλακές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όχι" στα κέντρα κράτησης και στα τμήματα - φυλακές

Έξω από το γνωστό από καταγγελίες αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρέθηκε χθες η Ανοιχτή Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης για μια συμβολική συνέντευξη Τύπου, λέγοντας όχι στα κέντρα κράτησης και στην απάνθρωπη φυλάκιση στα αστυνομικά τμήματα και προαναγγέλλοντας την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνουν για την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Ημέρα του Μετανάστη, στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια.

Ο Μπαχμάν, Ιρανός πρόσφυγας, έμεινε κρατούμενος τρεις μήνες σε αστυνομικό τμήμα και μετά μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Ορεστιάδας. Έμεινε μήνες χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο και με λιγοστό φαγητό που, δεν τρώγονταν πάντα.

Ο Αχίμ Ρολχόιζερ από το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα αναφέρθηκε στις 13 καταδίκες της χώρας μας για συνθήκες κράτησης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων και στηλίτευσε το γεγονός ότι το μέτρο της κράτησης για τους άτυπους μετανάστες αποτελεί τον κανόνα στη χώρα μας, όταν η ευρωπαϊκή νομοθεσία το θεωρεί έσχατο μέσο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, έκανε λόγο για θεσμικό ρατσισμό, που πλήττει την αξιοπρέπεια όλων μας και αναφέρθηκε στις απάνθρωπες συνθήκες που είχε αντικρίσει όταν πριν μήνες είχε επισκεφθεί το Α.Τ. Ομονοίας. Μίλησαν επίσης εκπρόσωποι από την Διεθνή Αμνηστία, τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, την Α.Κ. και την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Έλλη Ζώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL