Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΠΟΕΣΥ: Ευθύνες στην αστυνομία για την επίθεση χρυσαυγιτών στον δημοσιογράφο του Star
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΣΥ: Ευθύνες στην αστυνομία για την επίθεση χρυσαυγιτών στον δημοσιογράφο του Star

Τον καταλογισμό των ευθυνών στους αστυνομικούς, που επέδειξαν παγερή αδιαφορία στο Νέο Ηράκλειο για τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό παρουσία τους, από μέλη της Χρυσής Αυγής, του δημοσιογράφου του Star Παναγιώτη Μπούσιου και του εικονολήπτη Γιάννη Ζήλικα, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομική ηγεσία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του Star, Παναγιώτης Μπούσιος, που δέχθηκε την επίθεση από τους χρυσαυγίτες, με επιστολή του περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό, με στόχο να φτάσει κυρίως στους ψηφοφόρους της Χ.Α. Όπως σημειώνει, το κείμενο απευθύνεται σε «Όσους ψήφισαν ή υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όσους τους... συμπαθούν, όσους... παραπλανήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και όσους λένε, συχνά-πυκνά 'ας ρίξουν και καμία φάπα, δεν πειράζει'»...

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο ίδιος και ο οπερατέρ δέχθηκαν την επίθεση αφού είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους και την πρόθεσή τους να καλύψουν την πορεία για τη μνήμη των δύο νεκρών του Ν. Ηρακλείου. Και προσθέτει απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Χ.Α.: «Μην ξεχνάτε, πεντακόσιες χιλιάδες συμπολίτες, ότι εσείς τους δώσατε αυτό το δικαίωμα με την ψήφο σας. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην... παραπλανηθείτε από το... σύστημα και κυρίως μην ξεχάσετε ότι στο παραβάν είστε μόνοι σας, άρα έχετε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα σας συμβεί τη Δευτέρα των εκλογών».

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι «η δημοσιογραφική πληροφορία, όταν αφορά ναζιστικές, εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες, σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να είναι απόρρητη» και συμπληρώνει ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη «να προστατεύει τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση της επαγγελματικής αποστολής τους από εγκληματικές σε βάρος τους επιθέσεις» και ζητά τον έλεγχο των αστυνομικών που αδιαφόρησαν για την επίθεση στον δημοσιογράφο του Star.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL