Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Εκτός Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης με απόφαση ανακρίτριας και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Ο Β. Ρέστης υποχρεούται να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Πιο χαμηλά - πιο χαμηλά... οι αμοιβές Επιπλέον μείωση μισθών 30% υπέγραψε ήδη η πλειονότητα των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», ύστερα από πρόταση του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου, προκειμένου να επιβιώσει η εφημερίδα. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί άνω των τριών μηνών. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης.

Εκτός περιπτέρου ο «Επενδυτής» αυτό το Σάββατο. Η μεγαλύτερη και ιστορικότερη εβδομαδιαία οικονομική - πολιτική εφημερίδα, με υψηλές πωλήσεις άνω των 15.000 φύλλων στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι εργαζόμενοι απεργούν και ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα καθώς τους οφείλονται μισθοί από 4 έως 8 μήνες. Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στο ΣΕΠΕ. Σε συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο εκδότης Α. Σκαναβής είπε ότι το μισθολογικό κόστος της εφημερίδας πρέπει να μειωθεί από 120.000 ευρώ τον μήνα, σε 80.000.

Τηλεοπτικός τζόγος Να μην προβάλλουν τυχερά παίγνια χωρίς την απαιτούμενη διοικητική άδεια καλεί τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας με υπόδειξή του το ΕΣΡ. "Η διεξαγωγή απλών κληρώσεων επιτρέπεται μόνο όταν η συμμετοχή γίνεται μέσω τηλεφωνικών γραμμών αστικής χρέωσης, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν συντρέχει το στοιχείο της οικονομικής διακινδύνευσης και δεν πρόκειται για τυχερό παίγνιο", αναφέρει το ΕΣΡ.

Ενημέρωση με σπόνσορα Έρευνα για τις χορηγίες ενημερωτικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεκινάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Και αυτό γιατί ο νόμος απαγορεύει σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων να διαθέτουν «χορηγό» (σε ραδιόφωνα και τηλεόραση) για προφανείς λόγους διατήρησης της αντικειμενικότητας της ειδησεογραφίας. Όπως παρατήρησε μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, συνήθως η «χορηγία» συνοδεύεται και από γκρίζα διαφήμιση: οι δημοσιογράφοι προβάλλουν τις ιδιότητες των προϊόντων ή των υπηρεσιών των χορηγών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ ήδη έχουν δημιουργηθεί φάκελοι και εξετάζονται ενημερωτικές εκπομπές και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως ο Βήμα FM, ο Alpha Radio και ο Σκάι.

Όλα τσιμέντο; Η έρευνα ξεκίνησε με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον Real FM για χορηγούς οι οποίοι προβάλλονται στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου κάθε πρωί, αλλά και για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην ίδια εκπομπή. Εκτός από τις φωνές περί «φίμωσης» του Real FM, ένα σοβαρό πρόβλημα ζητάει απάντηση: πώς θα συντηρηθούν οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι όλο και λιγοστεύουν, στην περίοδο της κρίσης, εάν δεν αντλήσουν όσο μπορούν από τη διαφήμιση; Στον αντίποδα οι άλλοι που φωνάζουν πως η χορηγία είναι αντίθετη σε κάθε δεοντολογία, όπως και η διαφήμιση, η γκρίζα διαφήμιση και η τοποθέτηση προϊόντος σε ενημερωτικές εκπομπές. Να μην αφήσουμε να τα κάνει όλα μπάχαλο η κρίση!

Δρόμος 2 εκατ. Εγκρίθηκε από το ΕΣΡ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ραδιοφωνικό σταθμό πρώην Soho, νυν Δρόμος 89,8. Η αύξηση, που γίνεται με ανάλογα μερίδια στους μετόχους, είναι της τάξεως των 2,24 εκατ. ευρώ.

Χρέη αποζημιώσεων ΕΡΤ Από τις 11 Οκτωβρίου εκκρεμεί η καταβολή της 3ης δόσης της αποζημίωσης των 2.660 εργαζομένων της ΕΡΤ που απολύθηκαν μετά το λουκέτο της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο. Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο δύο δόσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε τέσσερις μισθούς.

Επενδύσεις στα media! Νέος επιχειρηματίας, ονόματι Γιάννης Κωνσταντινίδης, φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει στη χώρα μας, σε πρώτη φάση με την εξαγορά της ΠΑΕ Άρης, αλλά και της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο», η οποία εκδίδεται από τον δημοσιογράφο Σπύρο Τρίψα. Ο επενδυτής, με έδρα το Λονδίνο και επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, ορμώμενος από τη Δράμα, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον εκδότη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όσων εργάζονται στην εφημερίδα, τα οποία φθάνουν τους δέκα μήνες.

Υπέρ «Αθήνα 9,84» Συμφωνία εργαζομένων στον «Αθήνα 9,84» και Δημοτικού Συμβουλίου. Με ψήφισμά του, χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στηρίζει το ψήφισμα των εργαζομένων και δηλώνει αντίθετο σε κάθε προσπάθεια που υποσκάπτει το παρόν και το μέλλον του ιστορικού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την τακτική διαρροών με την οποία επιχειρείται να τεθεί ο «Αθήνα 9,84» σε σχέδιο αιφνίδιου θανάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL