Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Η δημοτική TV 100 αναλαμβάνει το "ξέπλυμα" του Β. Παπαγεωργόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δημοτική TV 100 αναλαμβάνει το "ξέπλυμα" του Β. Παπαγεωργόπουλου

Θεσσαλονίκη. Σάλο έχει προκαλέσει η επιλογή της δημοτικής TV 100 να φιλοξενήσει σε εκπομπή της, που θα έχει θέμα την απόδοση της δικαιοσύνης στη χώρα μας, τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος φυλακίστηκε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε «ξέπλυμα» του πρώην δημάρχου και ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις από δημοτικές παρατάξεις, αλλά και από φιλοξενούμενους της ίδιας εκπομπής, όπως του καθηγητή Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου.

Με ανακοίνωσή του εξηγεί ότι περίπου προ μηνός κλήθηκε «για μαγνητοσκόπηση μιας κατά μόνας συνέντευξής μου» και πως ελπίζει ότι «οι τηλεθεατές που θα θελήσουν θα παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μου με τη δημοσιογράφο». Προσθέτει ότι με την προαναγγελία της εκπομπής «διαπίστωσα με έκπληξή μου να αναφέρεται ότι οι προσκαλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Β. Παπαγεωργόπουλος, συζητούν περί δικαίου».

Η διατύπωση δημιουργούσε την παρεξήγηση ότι οι καλεσμένοι συζητούν μεταξύ τους, ότι ακούν ή παρεμβαίνουν σε τοποθετήσεις των άλλων. Διαμαρτυρήθηκα για την, παρά τα προσυνεννοημένα και την πραγματικότητα, αλλοίωση και ζήτησα τη διόρθωση» συνεχίζει, για να τονίσει πως «είναι δικαίωμα του καθενός ομιλητή να εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του και να προσέρχεται ή όχι σε μια εκπομπή. Είναι αυτονόητο ότι δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κοινό τραπέζι με τον Β. Παπαγεωργόπουλο για τη συζήτηση θεμάτων της Δικαιοσύνης».

«Ανήθικο και ανεπίτρεπτο»

«Απαράδεκτη πρόκληση» και «ανεπίτρεπτο πολιτικά και ηθικά» χαρακτηρίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Οικολογία - Αλληλεγγύη» και μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» τη συμμετοχή του «πρόωρα αποφυλακισθέντος Β. Παπαγεωργόπουλου» σε εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης.

Με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κατηγορούν τη διοίκηση του δήμου για «προσπάθεια απονεύρωσης των αντανακλαστικών των συμπολιτών μας και απενοχοποίησης στο συλλογικό υποσυνείδητο των Θεσσαλονικέων ενός τέως δημάρχου ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία και τελεσίδικα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL