Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Βαρθολομαίος: / Βαρθολομαίος: Δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαρθολομαίος: / Βαρθολομαίος: Δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί

«Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι ο Χριστός, αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι» υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθούν τις υποδείξεις υγειονομικών υπηρεσιών και κρατικών αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Λίγη ώρα αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέστειλε όλες τις θρησκευτικές τελετές σε όλες τις επαρχίες του, ο Βαρθολομαίος σχολίασε με δήλωσή του από το Φανάρι τις ανησυχίες των πιστών για τις επιπτώσεις των έκτακτων μέτρων, όπως η αναστολή των λειτουργιών.

«Η πίστη μας είναι βαθιά θεμελιωμένη στις ρίζες του πολιτισμού μας. Η πίστη μας είναι ζωντανή και καμία έκτακτη κατάσταση δεν μπορεί να την περιορίσει» διαβεβαίωσε ο Βαρθολομαίος ζητώντας από τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις συναθροίσεις. «Θα βιώσουμε αυτή την περίοδο ως πορεία στην έρημο για να φτάσουμε με ασφάλεια στη Γη της Επαγγελίας, όταν η επιστήμη, με τη χάρη του Θεού, κερδίσει τη μάχη με τον ιό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαρθολομαίος πλέκοντας το εγκώμιο των υγειονομικών που μάχονται ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Παράλληλα, η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου για τους επισκέπτες και προσκυνητές. Στο Άγιο Όρος θα μπορούν να εισέρχονται μόνο οι εργαζόμενοι και οι απαραίτητοι επαγγελματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL