Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Μετά από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού - Κλειστές η είσοδος και η έξοδος για Δαμασκηνιά και Δραγασιά * Με αυστηρό πρωτόκολλο η παράδοση των τροφίμων στους κατοίκους / "Σε καραντίνα" δύο χωριά της Κοζάνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού - Κλειστές η είσοδος και η έξοδος για Δαμασκηνιά και Δραγασιά * Με αυστηρό πρωτόκολλο η παράδοση των τροφίμων στους κατοίκους / "Σε καραντίνα" δύο χωριά της Κοζάνης

Θεσσαλονίκη: Μόνο τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου της Κοζάνης που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της τροφοδοσίας τροφίμων και φαρμάκων και ασθενοφόρα μπορούν να μπαίνουν από χθες στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά που μπήκαν και επισήμως σε καραντίνα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με τους 90 κατοίκους να απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.

Στην είσοδο των δύο χωριών υπάρχουν περιπολικά για να ελέγχουν τον αποκλεισμό τους, ενώ χθες περιπολικά με ηχητικό μήνυμα ενημέρωσαν τους κατοίκους για την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Χθες επίσης, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. που έχει σταθμεύσει στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, έκανε την πρώτη διακομιδή ύποπτου κρούσματος από τη Δαμασκηνιά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα, ο οποίος από προχθές παρουσίαζε κάποια συμπτώματα και καθώς δεν υποχωρούσαν, οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας για περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης χθες μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης άλλα δύο ύποπτα περιστατικά, ένα από το Τρανόβαλτο Σερβίων και ένα από ιδιωτική κλινική της Κοζάνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δαμασκηνιά, που μετρά ήδη δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν νεκρό (σ.σ.: τον 90χρονο που κατέληξε πριν λίγες ημέρες), αρκετοί από τους 70 κατοίκους, που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένα άτομα, παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Αυστηρό πρωτόκολλο

Νωρίς το απόγευμα έγινε και το πρώτο δρομολόγιο τροφοδοσίας, με το συνεργείο του δήμου να τηρεί αυστηρό πρωτόκολλο στην παράδοση των τροφίμων και των φαρμάκων στους κατοίκους των δύο χωριών. Οι υπάλληλοι φοράνε ειδική προστατευτική στολή και αφήνουν τις σακούλες έξω από τις πόρτες των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι βάζουν το αντίτιμο για τα ψώνια τους μέσα σε σακούλες και τις αφήνουν στο ίδιο σημείο. Τόσο το αυτοκίνητο όσο και οι στολές των υπαλλήλων στη συνέχεια θα απολυμαίνονται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. «Όλοι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί από τον δήμο για το τι πρέπει να κάνουν και έχουν αποδεχτεί ότι πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι», δήλωσε ο πρόεδρος της Δαμασκηνιάς Παύλος Τζάνας, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνει το τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους κατοίκους των δύο χωριών και αναμένει απάντηση για το αίτημά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL