Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Κορωνοϊός / Κορωνοϊός: Παραμένουν επτά τα κρούσματα, αλλά μεγαλώνει ο φόβος στην κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κορωνοϊός: Παραμένουν επτά τα κρούσματα, αλλά μεγαλώνει ο φόβος στην κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στα επτά παρέμειναν χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τους κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, όλοι οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση και με ήπια συμπτώματα. Ωστόσο ο φόβος στην κοινωνία συνεχώς αυξάνει και ήδη παρατηρούνται και κάποιες ακραίες συμπεριφορές, που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αποτελούν τον κανόνα.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, από χθες έκλεισαν προσωρινά συνολικά 27 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου εκδηλώθηκαν και τα κρούσματα, αλλά και ένα στην Ξάνθη. Πρόκειται είτε για σχολεία που μαθητές τους στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία είτε για σχολεία που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τα σχολεία που έκλεισαν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, χθες με απόφαση δημάρχων δεν λειτούργησαν και άλλα σχολεία, όπως και κάποιες εκπαιδευτικές δομές. Για παράδειγμα, με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, από χθες και τουλάχιστον μέχρι αύριο, δεν θα λειτουργήσουν στη Μενεμένη το 2ο Νηπιαγωγείο, το 3ο και 5ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, μετά την γνωστοποίηση ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε σχολείο της περιοχής Δενδροποτάμου. Επίσης κλειστά παρέμειναν χθες όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Δέλτα, προκειμένου να γίνει απολύμανση για τον κορωνοϊό.

Κατάληψη ενάντια στον φόβο

«Κλειστό» παρέμεινε, όμως, χθες και το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, λόγο της φοβικής αντίδρασης μαθητών έναντι συμμαθητών τους που ταξίδεψαν στην Ιταλία και τους θεωρούν ύποπτους για τη μετάδοση κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ' Λυκείου που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους καταγγέλλοντας τη στοχοποίηση και την απομόνωση που εισπράττουν από τους άλλους μαθητές όλες τις προηγούμενες ημέρες. «Παρατηρείται στοχοποίηση των μαθητών οι οποίοι γύρισαν από την Ιταλία, καθώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και η τρομοκρατία που προκαλείται από τα ΜΜΕ για το ιό κατέληξε στο να προκαλέσει έντονο πανικό και τα παιδιά να νιώθουνε απομακρυσμένα από τους υπόλοιπους», αναφέρουν στην επιστολή που ανάρτησαν στην κλειστή πόρτα του σχολείου τους. Για τα όσα βιώνουν σήμερα οι μαθητές κατηγορούν και την πολιτική ηγεσία της χώρας, λέγοντας ότι «μια από τις βασικότερες αιτίες αποτελεί η ανευθυνότητα του κράτους και της πολιτείας. Με το ξέσπασμα του ιού, ενώ οι γονείς με τον διευθυντή καλούσαν τηλεφωνικά τα υπουργεία προκειμένου να δοθεί μια λύση, το μόνο που έλαβαν ήταν η αδράνεια και η απραγία τους».

Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα

Χθες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι του στον Εύοσμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ένας 45χρονος άνδρας που φέρεται να ταξίδεψε πρόσφατα και αυτός στην Ιταλία και παρουσίασε κάποια ύποπτα συμπτώματα που προκαλεί και ο κορωνοϊός. Ο άνδρας είναι εργαζόμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παρέμενε «ύποπτο» κρούσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL