Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Δίκη Χρυσής Αυγής: "Αποστάσεις" Κωσταρέλλου από την Οικονόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Αποστάσεις" Κωσταρέλλου από την Οικονόμου

Όταν ο Άγγελος Βρεττός, ο έκτος κατά σειρά συνήγορος προερχόμενος από το ΠΑΜΕ, τελείωσε την αγόρευσή του, η διαδικασία των τοποθετήσεων της πολιτικής αγωγής είχε ολοκληρωθεί. Έντεκα συνολικά αγορεύσεις, οι οποίες συνέτριψαν το έτσι κι αλλιώς σαθρό οικοδόμημα της εισαγγελικής αγόρευσης της Αδαμαντίας Οικονόμου, αναλύοντας ποια στοιχεία ξέχασε να συνυπολογίσει, ποια στοιχεία διέστρεψε και κατανόησε λάθος και ποια νομικά και πραγματολογικά λάθη έκανε στα συμπεράσματά της. Αμέσως μετά, η πρόεδρος κ. Ελένη Λεπενιώτου, προφανώς κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης, έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή εισαγγελέα, τον Σωτ. Κωσταρέλλο. Στον κ. Κωσταρέλλο είχε ασκήσει κριτική στο πρώτο μέρος της αγόρευσής του ο Α. Βρεττός, για το γεγονός ότι δεν απάντησε στην αγόρευση της Οικονόμου. Ήταν η δεύτερη σχετική αναφορά κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής, καθώς είχε προηγηθεί ο Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος είχε επισημάνει τη δυνατότητα του αναπληρωτή εισαγγελέα να διαφοροποιηθεί από την τοποθέτηση της Οικονόμου, αναφερόμενος σε μεγάλες ποινικές δίκες κατά τις οποίες αυτό έχει συμβεί.

Ο κ. Κωσταρέλλος δήλωσε ότι, «με αφορμή την τελευταία αγόρευση, να πω μόνο ότι δεν προβλέπεται δικονομικά αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα. Συμμετέχει στη διαδικασία, δεν συμμετέχει στη διάσκεψη. Δεν προβλέπεται δικονομικά πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα». Ο Άγ. Βρεττός διευκρίνισε ότι η αναφορά του δεν αποτελούσε μομφή προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα και η πρόεδρος έκλεισε αυτόν τον διάλογο λέγοντας ότι «έχουν όλα καταγραφεί».

Από δικονομική πλευρά, ο ισχυρισμός του κ. Κωσταρέλλου είναι μάλλον αμφιλεγόμενος, δεδομένου ότι υπάρχουν παραδείγματα κατά τα οποία ο αναπληρωτής εισαγγελέας διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του εισαγγελέα. Ωστόσο, με την παρέμβασή του αυτή ο αναπληρωτής εισαγγελέας διέψευσε ουσιαστικά την αίσθηση ότι είχε συμφωνήσει διά της σιωπής του με την αγόρευση της Οικονόμου, δηλώνοντας ότι απλώς δεν προβλεπόταν δική του διαφοροποίηση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της αγόρευσης της Οικονόμου, η πρόεδρος κ. Λεπενιώτου είχε δώσει τον λόγο στον κ. Κωσταρέλλο, ο οποίος είχε τότε δηλώσει «δεν έχω να προσθέσω κάτι». Γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι ο αναπληρωτής εισαγγελέας, κατόπιν και των σχετικών αναφορών από συνηγόρους πολιτικής αγωγής, αλλά και της νομικής συντριβής της εισαγγελέως, αισθάνθηκε την ανάγκη να αποστασιοποιηθεί από την αγόρευση της Οικονόμου, αρνούμενος ότι έχει συμφωνήσει μαζί της.

Τη δίκη παρακολούθησε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλ. Χαρίτση, τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Θ. Φωτίου και άλλους, ενώ παρέμβαση έξω από το δικαστήριο πραγματοποίησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με πανό.

Τη Δευτέρα, ο λόγος περνά στην υπεράσπιση των ναζιστών, ξεκινώντας από την υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL