Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών

Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζοντας μαζικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Αφορμή για τον ξεσηκωμό των μαθητών στάθηκαν η ρύθμιση για τα κολέγια αλλά και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στα σχολεία. Οι μαθητές καταδικάζουν «τον νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων» κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ αντιδρούν στις εξαγγελίες για την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τη θέσπιση της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Χιλιάδες παιδιά συγκεντρώθηκαν χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. «Κινητοποιούμαστε με διάφορους τρόπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά. Έχουμε κάνει ήδη τοπικές κινητοποιήσεις, παρέμβαση σε διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας. Για ακόμα μια φορά βρήκαμε κλειστές πόρτες όμως... Τώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας!» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές. Η πορεία ήταν ειρηνική, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα αγνώστων προκάλεσε μικροφθορές σε στάσεις λεωφορείων κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου.

Στο πλευρό των μαθητών γονείς και εκπαιδευτικοί

Στο πλευρό των μαθητών στέκονται καθηγητές και γονείς. «Τις τελευταίες εβδομάδες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά χιλιάδες μαθητές κινητοποιούνται για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία τους, ενάντια στο σχολείο - εξεταστικό κέντρο, που αναγκάζει τις οικογένειές τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωσή τους, καθώς και ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα κάθε λογής ιδιωτικά κολέγια, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία των καθηγητών, προκηρύσσοντας δίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στο μαθητικό συλλαλητήριο, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι «μπροστά στα ολοένα και αυξανόμενα οξυμένα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά αυτόν της συμπόρευσης με τα παιδιά μας για την αντιμετώπισή τους και τη διεκδίκηση ενός σχολείου που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Ανάλογες ανακοινώσεις στήριξης των μαθητών εξέδωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών Σχολείων, τοπικές ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων, καθώς και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL