Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
"Συνελήφθη" ψευδόμενος ο υπουργός Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Συνελήφθη" ψευδόμενος ο υπουργός Υγείας

Με έκπληξη ακούσαμε την Κυριακή το πρωί, σε τηλεοπτική συνέντευξη, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ισχυρίζεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι η επανεμφάνιση της απειλής με κλείσιμο κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ λόγω «παγωμένων» και μηδενικών προσλήψεων, καθώς και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, αποτελούν fake news.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον υπουργό Υγείας και κυρίως για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, οι νέες καταγγελίες από σωματεία εργαζομένων και φαρμακευτικούς συλλόγους τον διαψεύδουν πανηγυρικά.

Νοσοκομείο Λευκάδας: Επιστροφή στο 2012

Ενδεικτικά, αναφέρουμε την καταγγελία εργαζομένων στο Γ.Ν. Λευκάδας ότι μπήκε λουκέτο στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου κι ότι υπάρχει επιστροφή στη μαύρη μνημονιακή περίοδο.

Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους «άριστους», αναφέρουν, και η επιστροφή στην κανονικότητα  για το Γ.Ν. Λευκάδας  και τον πληθυσμό της περιοχής σημαίνει επιστροφή στη μαύρη μνημονική περίοδο, όπως το 2012, που  έκλεισε και η καρδιολογική κλινική λόγω έλλειψης καρδιολόγων.

Όπως εξηγούν αναλυτικά, η μη επαναπροκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού και η μη αντικατάσταση των δύο επιμελητών που αποχώρησαν τον Ιανουάριο έχει ως αποτέλεσμα το λουκέτο στην καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Λευκάδας και την επιστροφή εκ νέου στο 2012 και στο μαύρο παρελθόν της μνημονιακής περιόδου. Επίσης καταγγέλλουν ότι από 1.1.20 στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν υπάρχει ούτε οφθαλμίατρος, καθώς ο μέχρι τότε ένας και μοναδικός συνταξιοδοτήθηκε χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη ή κάποια προσπάθεια για αντικατάστασή του.

Μετακινήσεις προσωπικό στο "Έλ. Βενιζέλου"

Στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου" οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη λύση των μετακινήσεων που βρήκε ο Β. Κικίλιας ώστε να μην κλείσουν τμήματα του νοσοκομείου με τη μετακίνηση της  παθολογοανατόμου στο "Αλεξάνδρα".

Αντί να κλείσει ή να λειτουργεί υποστελεχωμένο ένα τμήμα, θα λειτουργούν υποστελεχωμένα δύο τμήματα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον πέντε επικουρικών που υπηρετούν στο νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη δέσμευση του υπουργείου για την ανανέωση της θητείας τους.

Μετά από τόσα χρόνια στο νοσοκομείο πέντε επικουρικοί, ειδικευμένοι πλέον στα μαιευτικά - γυναικολογικά περιστατικά, δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά μετά τις 31/01, ενώ ένας είναι σίγουρα απολυμένος, εφόσον η θέση του δεν εγκρίθηκε από την ΥΠΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας παράλληλα πρωτοφανείς ελλείψεις υλικού.

ΠΦΣ: Οι χειρότερες ελλείψεις φαρμάκων των τελευταίων χρόνων

Για τις ελλείψεις στα φάρμακα και τον ισχυρισμό του Β. Κικίλια, ότι μόλις 27 φάρμακα παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι δεν έχει καλή πληροφόρηση ο υπουργός κι ότι λείπουν πολύ περισσότερα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών και φαρμακοποιών. Είναι χαρακτηριστική επίσης, η δήλωση του μέλους του ΠΦΣ Γ. Δαγρέ, που κάνει λόγο για τις χειρότερες ελλείψεις φαρμάκων των τελευταίων χρόνων κι ότι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο μακριά από την αλήθεια.

«Το να κατηγορούμε εκείνους που αναδεικνύουν ένα υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και να αρνούμαστε πεισματικά την ύπαρξή του, σίγουρα δεν ξορκίζει το πρόβλημα μακριά από τη ζωή μας" αναφέρει ο Γ. Δαγρές. Αντιθέτως, σημειώνει, "μια τέτοια παράδοξη στάση προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη διανοητική και επαγγελματική καταλληλότητα εκείνων των υπευθύνων που κρύβονται πίσω από αυτήν, έστω και αν αυτοί φέρονται με αποφασιστικότητα και θράσος προς τα έξω».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον θεματοφύλακα της δημόσιας δωρεάν Υγείας αλλά όχι της κρατικής, υποστήριξε ότι εντός του 2020 θα γίνουν παρεμβάσεις στον τρόπο εφημερίας κι ότι η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις αυτές θα γίνει με κρατική χρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, φυσικά, όπως είπε, με ΣΔΙΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL