Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν θα δικαστούν για ανθρωποκτονία αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη

Εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου - "Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για θανατηφόρο σωματική βλάβη, ενώ ο ορθός νομικός ορισμός είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως από την αρχή έχουμε επισημάνει", δήλωσε στην "Α" η Άννυ Παπαρούσου, μία εκ των τριών δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Δεν ήταν ανθρωποκτονία, ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη και με την κατηγορία αυτή αναμένεται να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, που βγήκε λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 16 μήνες από την στιγμή που ο 32χρονος ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άφηνε την τελευταία του πνοή στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

"Δυστυχώς, επικυρώθηκε η εσφαλμένη ποινική άποψη περί θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για θανατηφόρο σωματική βλάβη, ενώ ο ορθός νομικός ορισμός είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως από την αρχή έχουμε επισημάνει." δήλωσε στην "Α" η Άννυ Παπαρούσου, μία εκ των τριών δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση στο σκέλος των κατηγοριών που εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας σε 61 σελίδες πρότεινε την παραπομπή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη (δηλαδή των δύο φυσικών αυτουργών) καθώς και τεσσάρων αστυνομικών για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Όπως εξηγούσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην "Α" η Άννυ Παπαρρούσου, ο εισαγγελέας στην πρότασή του κατέρριπτε τους ισχυρισμούς των δύο καταστηματαρχών περί άμυνας, σημείωνε πως αποδείχθηκε ότι δεν τελέστηκε κάποιο αδίκημα από τον Ζ. Κωστόπουλο, ότι οι δράστες "φτάνουν στα όρια του λιντσαρίσματος για να τιμωρήσουν" τον Ζακ, ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το μέτρο κατά πολύ, εντέλει υπαναχωρεί και με αυθαίρετο τρόπο αναφέρει ότι ήθελαν να τον τραυματίσουν, παρότι η σφοδρότητα των χτυπημάτων δείχνει ότι οι δράστες αποδέχονταν τον ενδεχόμενο θάνατο.

Θυμίζουμε ότι οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, Χρύσα Πετσιμέρη και Κλειώ Παπαπαντολέων, τον Φεβρουάριο του 2019 κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία εις βάρος των δύο καταστηματαρχών, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη της οδού Γλάδστωνος. Δύο μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2018, είχαν μηνύσει και τους εννέα αστυνομικούς και τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Οι μηνύσεις αυτές εκκρεμούν ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Αμνηστία

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστείας συνέντευξη Τύπου με σκοπό τη δημοσιοποίηση του αριθμού των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί διεθνώς από την παγκόσμια εκστρατεία που διενήργησε η οργάνωση και την περαιτέρω ενημέρωση γύρω από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 - Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης).

 

Υ.Γ.: Γιατί σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο;

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις