Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤ: / Αντόνιο Μοχάμεντ: Δάκρυα στο χορτάρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤ: / Αντόνιο Μοχάμεντ: Δάκρυα στο χορτάρι

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η εικόνα ενός προπονητή που έχει ξεσπάσει σε λυγμούς κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Χιλιάδες αντιδράσεις που εκφράζουν λύπη, συγκινητικά σχόλια κι εκατοντάδες κοινοποιήσεις συνοδεύουν τη φωτογραφία του στο Facebook, καθώς η αντίδραση του προπονητή δεν αφορά ένα χαμένο αγώνα. Το αντίθετο. Ο Αντόνιο Μοχάμεντ, προπονητής της μεξικανικής Μοντερέι, είχε καταφέρει, λίγο πριν, να οδηγήσει την ομάδα του σε έναν αναπάντεχο θρίαμβο και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί που η ομάδα έμοιαζε αδύνατον να προλάβει το τρένο των πλέι οφς, κατάφερε να διαψεύσει όλες τις εκτιμήσεις και να φτάσει ώς τον τελικό της διοργάνωσης, τον οποίο κέρδισε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στα πέναλτι απέναντι στην Αμέρικα.

Ο λόγος που έκλαιγε ο Αντόνιο Μοχάμεντ αφορούσε μια υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν στον γιο του. Όπως έγραψε η αθλητική σελίδα el sombrero, "όταν γεννήθηκε ο γιος του, ο Αργεντινός Αντόνιο Μοχάμεντ αγωνιζόταν στη Μοντερέι στο Μεξικό. Ο μικρός έγινε οπαδός της και όταν ο μπαμπάς άλλαξε ομάδα τού ζήτησε κάποτε να επιστρέψει για να την οδηγήσει σε έναν τίτλο. Το 2006 ο εννιάχρονος Φαρίντ σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Γερμανία, εκεί όπου είχαν ταξιδέψει μαζί για να δούνε το Μουντιάλ. Ο Μοχάμεντ γύρισε τελικά στη Μοντερέι σαν προπονητής και χθες (σ.σ.: στις 29 Δεκεμβρίου) κέρδισε μαζί της το πρωτάθλημα, μετά από δυο χαμένους τελικούς. Η εικόνα του μετά το τέλος του αγώνα τα λέει όλα".

Το ατύχημα συνέβη μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής από τη Γερμανία στα πέναλτι στα προημιτελικά. Φεύγοντας από το Βερολίνο, όπου γινόταν ο αγώνας, και στον δρόμο για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, απ' όπου θα αναχωρούσαν για το σπίτι τους, το αμάξι των Μοχάμεντ χτυπήθηκε με μεγάλη σφοδρότητα, όταν έπεσε πάνω του ένα άλλο αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που είχε ξεφύγει απ' την πορεία του. Χτύπησαν άπαντες. Οι φίλοι τους, ο πατέρας, ο οποίος χρειάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για δύο μήνες ώστε να μη χάσει το πόδι του, το παιδί... Ο εννιάχρονος Φαρίντ, αν και πρόλαβε να νοσηλευτεί, έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που διακομίστηκε.

“Αφιερώνω τη νίκη μας στη μητέρα μου, τον πατέρα και τον γιο μου. Πρέπει να έχουν στήσει πάρτι εκεί πάνω”, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο 49χρονος Αντόνιο Μοχάμεντ, όπως διαβάσαμε στην αθλητική μεξικανική εφημερίδα "Record".

Η επιτυχία του δεν θεωρούνταν καθόλου δεδομένη. Όχι μόνο εξαιτίας της φετινής μέτριας πορείας της ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί είχε να κουβαλά στις πλάτες του το βάρος δύο χαμένων τελικών στο παρελθόν. Μάλιστα είχε αποχωρήσει από τη Μοντερέι αναλαμβάνοντας κατά σειρά την ισπανική Θέλτα και την Ουρακάν από την Αργεντινή.

Τελικά η υπόσχεση εκπληρώθηκε. Τα δάκρυα κύλησαν στο χορτάρι κι η εικόνα του προπονητή της Μοντερέι επανέφερε στο προσκήνιο, έστω και για λίγες ημέρες, την ανθρώπινη όψη του αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL