Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ / Κλήση της αστυνομίας για να σταματήσει η διαμαρτυρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ / Κλήση της αστυνομίας για να σταματήσει η διαμαρτυρία

Την ίδια ώρα άκαρπη ήταν η συνάντηση των εργαζόμενων του Οργανισμού, που αντιδρούν στην εκχώρηση του ενός τρίτου του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, με εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα εκπρόσωποι του συνδικάτου θα συναντηθούν με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ χθες, στη συνάντηση που είχαν με τον γ.γ. του υπουργείου Ν. Σταθόπουλο, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τους εργαζόμενους αναφορικά με την εκχώρηση 26 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ. Η κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη μερική ιδιωτικοποίηση του έργου που εκτελεί σήμερα ο ΟΑΣΘ περιορίζοντας τις υπηρεσίες του στα πολύ στενά όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και ζητούν την ενίσχυσή του με καινούργια λεωφορεία, ενώ έχουν στα χέρια τους τη γνωμοδότηση δύο καθηγητών του ΑΠΘ (Γ. Κουκιάδη και Κ. Χρυσόγονου) βάσει της οποίας η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου στο ΚΤΕΛ, με τον τρόπο που γίνεται, μέσω απευθείας ανάθεσης, είναι μη σύννομη. Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζόμενων κ. Τσερμενίδης το προηγούμενο διάστημα διαμήνυσε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στην κυβέρνηση ότι το συνδικάτο θα προσφύγει στα δικαιοδοτικά δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Στο μεταξύ χθες ένταση δημιουργήθηκε στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στον ΟΣΕ, όταν μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων κρέμασαν σε ένα λεωφορείο πανό που έγραφε «Φτάνει πια η ταλαιπωρία - Λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία» και μοίραζαν σχετικά φυλλάδια στο επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με τα μέλη της Πρωτοβουλίας, με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΘ το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία, που είχε εντολή να μην ξεκινήσει το δρομολόγιο εάν δεν κατέβει το πανό. Κάτι που έγινε, ωστόσο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι, είχαν φρακάρει τα λεωφορεία όλων των γραμμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL