Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, στο στόχαστρο της Ν.Δ. και το νερό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, στο στόχαστρο της Ν.Δ. και το νερό

«Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Ν.Δ. βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μπάμπη Παπαδημητρίου πως το νερό είναι «απαράδεκτα φθηνό» «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Ν.Δ. «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

Μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδάτων της Βουλής ο Μπ. Παπαδημητρίου ζήτησε να αυξηθεί η τιμή του νερού με το πρόσχημα ότι η χαμηλή τιμή ευνοείται τη σπατάλη. «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μπ. Παπαδημητρίου προσθέτοντας ότι «η παροχή του ύδατος γίνεται σε τιμές που δεν προωθούν την ορθολογική και σωστή χρήση του. Πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή».

Π. Σκουρλέτης: "Κοινωνικά επιζήμια λογική"

Στον Μπ. Παπαδημητρίου απάντησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας λόγο για «ατελέσφορη ενδεχομένως κοινωνικά επιζήμια λογική». Μάλιστα, αποστάσεις από τη δήλωση του Μπ. Παπαδημητρίου πήρε διακριτικά και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Διονυσία Αυγερινοπούλου θυμίζοντάς του ότι η Επιτροπή έχει πάρει αρνητική θέση για το pricing, την κοστολόγηση δηλαδή του νερού, προκρίνοντας το valuing, την αξιολόγηση δηλαδή των υδατικών πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL