Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
"Απλοί ψηφοφόροι" τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Απλοί ψηφοφόροι" τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Προχθές, στο Εφετείο, εμφανίστηκε ένα νέο είδος χρυσαυγίτη, «ο χρυσαυγίτης των 25 ευρώ». Επρόκειτο για τον Κ. Παπαδόπουλο, που προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι εμφανίζεται σε φωτογραφία να φορά την μπλούζα της οργάνωσης με τον ισχυρισμό ότι του είχαν τάξει πως θα πληρωθεί γι’ αυτό. Χθες, στον Κορυδαλλό, εμφανίστηκε ένα ακόμα πιο περίεργο φρούτο: ο χρυσαυγίτης «να είστε, αγαπημένοι να μην τσακώνεστε».

Πρόκειται για τον Κυρ. Αντωνακόπουλο, έναν από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι βρέθηκε... ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές (sic), με σκοπό να τις χωρίσει, φωνάζοντάς τους μάλιστα -όπως είπε- «Τι είναι αυτά που κάνετε; Όλοι συνάδελφοι είμαστε».

Βέβαια ο Αντωνακόπουλος παραδέχτηκε ότι, αφού μπήκε που μπήκε στη μέση, «κάποιος θα τον βάρεσε και κάποιον θα βάρεσε και αυτός», όπως επίσης και ότι ήταν ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής -αλλά μόνο τέτοιος. Βέβαια, η περιγραφή των γεγονότων από τη μεριά του ήταν τόσο διαφορετική από την πραγματική καταγραφή τους, ώστε να αφήσει την αίσθηση ότι η συμπάθειά του προς τη Χρυσή Αυγή (sic) ήταν κάτι περισσότερο από αυτήν ενός απλού ψηφοφόρου.

Έτσι, αφού πρώτα ισχυρίστηκε ότι η επίθεση, δεν ήταν επίθεση αλλά ένα τυχαίο περιστατικό που προέκυψε από την επίσης τυχαία συνάντηση δύο ομάδων (και με εξίσου τυχαία την παρουσία του στην περιοχή), υποστήριξε ότι στο περιστατικό συμμετείχαν «15 χρυσαυγίτες και 30 μέλη του ΠΑΜΕ», αριθμοί που διαψεύδονται από όλους τους μάρτυρες (οι χρυσαυγίτες αναφέρονται ως τουλάχιστον 50 στη δικογραφία και τα μέλη του ΠΑΜΕ πολύ λιγότερα).

Επιπλέον ότι η αντίθεση του ΠΑΜΕ προς τη Χρυσή Αυγή οφειλόταν στο ότι η τελευταία είχε οργανώσει το... 90% των εργαζομένων της Ζώνης Περάματος στο «σωματείο» της. Αυτή η δήλωση μάλιστα έγινε ελάχιστα μετά τον καθόλου πειστικό ισχυρισμό του ότι ο ίδιος ήταν «μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 2013, γιατί δεν υπήρχε τίποτε άλλο στη Ζώνη».

Νωρίτερα ο Τάσος Πανταζής, πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και κατηγορούμενος τόσο για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ όσο και γι’ αυτήν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, υποστήριξε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την οργάνωση, απλά «την ψήφισε μια φορά επειδή του άρεσε που μιλάγανε για την Ελλάδα» και συνέβη ορισμένες φορές να μεταφέρει στα γραφεία της «έναν τόνο ψάρια και εφημερίδες» -τις τελευταίες, όπως διευκρίνισε, για να μαθευτούν οι θέσεις του κόμματος και όχι για να τυλίξει τα ψάρια.

Στη συνέχεια, βέβαια, θυμήθηκε ότι πήγε «και άλλες 10 φορές στα γραφεία για να ακούσει τι λέμε (sic)», ότι «του δόθηκε η τιμή να πετάξει κάποια πυροτεχνήματα στο περιβολάκι», ότι πήγε στις Θερμοπύλες και τελικά ότι ήταν και στην πενταμελή επιτροπή του Περάματος, αλλά όχι μόνος του.

Ο Πανταζής, ο οποίος παρουσιάζεται ως επικεφαλής της επίθεσης στο ΠΑΜΕ σε όλα τα sms που ανταλλάσσουν τα ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ, ρωτήθηκε από την πρόεδρο πώς είναι δυνατόν να καταδικάζει τον Ιούνιο του 2012 «τις ακρότητες του Κασιδιάρη» και να δηλώνει ότι δεν θέλει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και να εντάσσεται τελικά σε αυτήν αργότερα, αφού έχει μεσολαβήσει η κατηγορία, και απάντησε: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» -χωρίς κανείς να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Στο μεταξύ αρκετές συζητήσεις έχει προκαλέσει το διαδικτυακό μποξ που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους οπαδούς του Λαγού και εκείνους του Μιχαλολιάκου, με τους πρώτους να κατηγορούν τον πρώτο για «χιτλερισμό» και «αναπαραγωγή του μεταφυσικού αρχηγικού μοντέλου του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού» δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο ανεξαρτητοποιημένος ευρωβουλευτής και πρώην αρχιμπράβος του «Φύρερ» θα επιχειρήσει στην απολογία του (και αυτές των υποστηρικτών του) να χρεώσει στο παλιό του αφεντικό τόσο τη ναζιστική «παρέκκλιση» της Χρυσής Αυγής όσο και την απόλυτη συγκεντρωτική ευθύνη της δράσης της.

Κοντός ψαλμός, αφού οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, στους οποίους περιλαμβάνονται και όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. της περιόδου 2012-2015, αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Ώς τότε θα ξέρουμε και αν δύο από αυτούς, ο ίδιος ο Γ. Λαγός και ο Ν. Μίχος, θα έχουν ήδη μια καταδίκη στην πλάτη τους για την υπόθεση της επίθεσης στο “Συνεργείο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL