Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης άφησε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης άφησε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και ματαίωσης της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ άφησε χθες ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας, ενώ τα όσα φαιδρά συνέβησαν κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης από πρώην μετόχους, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι του Οργανισμού, έρχονται να ενισχύσουν τις πρόσφατες καταγγελίες της απελθούσας διοίκησης για μποϊκοτάρισμα του συγκοινωνιακού έργου με στόχο την επάνοδο στο προηγούμενο καθεστώς.

Έγιναν όλες οι προεργασίες για τον ΑΣΥΘ

«Φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι οι προτεραιότητες που είχαμε θέσει έχουν εκπληρωθεί» δήλωσε ο Στέλιος Παππάς αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Σκόδρα και τα άλλα μέλη της νέας διοίκησης, ενώ επισήμανε ότι, με βάση τον νόμο που ισχύει, ο ΟΑΣΘ είναι υπό εκκαθάριση, «που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να μεταφέρει το μεταφορικό του έργο στο νέο οργανισμό, τον ΑΣΥΘ, και ταυτόχρονα να προχωρήσει την εκκαθάρισή του, που είναι ο βασικός προορισμός αυτού του οργανισμού». «Θα έλεγε κανείς ότι η αδυναμία του πράγματος για αυτόν τον Οργανισμό είναι ότι είναι προορισμένος για να τελειώνει. Άχαρος ο ρόλος αυτός, αλλά ο ρόλος των στελεχών είναι για να μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να τον διεκπεραιώσουν» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η απερχόμενη διοίκηση έχει κάνει όλες τις προεργασίες και για τον ΑΣΥΘ. «Έχουμε ήδη συντάξει το καταστατικό του και βεβαίως και η διαδικασία της εκκαθάρισης βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά. Καυτηρίασε, επίσης, το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να απουσιάζει από τη χθεσινή τελετή.

"Η γάτα να πιάνει ποντίκια"

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ στις δηλώσεις του άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον της εκκαθάρισης και όταν ρωτήθηκε για το αν θα αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού, απάντησε ότι το θέμα αυτό «δεν είναι του παρόντος». «Πέρα από οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί στον Οργανισμό, εάν και εφόσον συνεχιστούν, η γάτα πρέπει να πιάνει ποντίκια και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι δεν πιάνει πολλά ποντίκια» ανέφερε ο Γ. Σκόδρας, ασκώντας κριτική για την ποιότητα του συγκοινωνιακού έργου. Πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση αναλαμβάνει «την ευθύνη του ΟΑΣΘ σε μια κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τι επικρατεί στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη μας αλλά και στον νομό Θεσσαλονίκης το γνωρίζουμε όλοι. Δουλειά μας είναι να κάνουμε αυτόν τον Οργανισμό, για όσο καιρό θα υπάρχει και με τη μορφή που θα υπάρχει, να λειτουργεί ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες».

Σε ερώτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι «δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε αυτό σήμερα. Το τι μέλλει γενέσθαι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού είναι μια πολιτική απόφαση, κεντρική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει το πότε θα ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «στην περίοδο της έκθεσης θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν».

Ικανοποιημένος από την ενημέρωση

Η συνάντηση της πρώην διοίκησης με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ διήρκησε περίπου δύο ώρες και όπως συνομολογήθηκε έγινε σε καλό κλίμα. Ο Στ. Παππάς και οι συνεργάτες του, όπως και τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού ενημέρωσαν τον Γ. Σκόρδα και τα μέλη της νέας διοίκησης για όλα τα θέματα και για το πού βρίσκεται η εκκαθάριση του Οργανισμού. «Δεν χανόμαστε, εδώ είμαστε. Σε κάθε στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΟΑΣΘ θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον επερχόμενο πρόεδρο ως απερχόμενος πρόεδρος που είμαι εγώ» σχολίασε ο Στ. Παππάς. «Εγώ αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημένος από την ενημέρωση που μου παρείχατε και ευχαριστώ γι' αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο Γ. Σκόδρας.

Ύβρεις από ομάδα πρώην μετόχων

Την ίδια ώρα, περίπου είκοσι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, ορισμένοι εκ των οποίων και εργαζόμενοι στον Οργανισμό, είχαν συγκεντρωθεί στο κτήριο και δεν έκρυβαν τις άγριες διαθέσεις τους κατά της απερχόμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ αλλά και κατά εργαζόμενων που κατά την άποψή τους στήριξαν το σχέδιο της αποϊδιωτικοποίησης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η απελθούσα διοίκηση, εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι άλλοι εργαζόμενοι, πρώην μέτοχοι του Οργανισμού, τους απειλούσαν και τους έλεγαν ότι «θα κατεβάσουμε στα διακόσια τα λεωφορεία που κυκλοφορούν». Οι συγκεντρωμένοι έβριζαν χυδαία τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης και δήλωναν έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία του ΟΑΣΘ, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τους με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι πρόκειται να συναντηθούν με τη νέα διοίκηση και πως έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο που το έχουν καταθέσει.

Πάντως, ο Γ. Σκόρδας είπε στους συγκεντρωμένους «ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες», εκνευρίζοντας ορισμένους, ενώ άλλοι του φώναζαν «καλωσορίσατε στην οικογένειά μας»…

"ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ"

Στ. Παππάς: "Αμετακίνητος στόχος η εκκαθάριση"

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: "Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνέχεια της διαδικασίας εκκαθάρισης, ενώ η νέα διοίκηση δεν πρέπει να υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις και εκβιασμούς. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι"

"Μην νομίσουν ότι θα μας φοβίσουν. Η ιστορία της εκκαθάρισης είναι για μας αμετακίνητος στόχος και όποιος την υπονομεύσει με στόχο να την ακυρώσει θα είναι υπόλογος πολιτικά και ηθικά" σχολίασε στην "Αυγή" ο Στέλιος Παππάς, ενώ την ένταση και τα επεισόδια που επιχείρησαν να προκαλέσουν πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της απερχόμενης προς τη νέα διοίκηση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

Όπως επισήμανε, "για πρώτη φορά στον ΟΑΣΘ υπήρξε σήμερα κανονική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής, στο πλαίσιο της δημοκρατικής και σύννομης λειτουργίας", ενώ τόνισε ότι "είναι γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δυνάμεις που επεδίωξαν την παρεμπόδιση του συγκοινωνιακού έργου και της διαδικασίας εκκαθάρισης του Οργανισμού. Κάτι που διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνέχεια της διαδικασίας εκκαθάρισης, ενώ η νέα διοίκηση δεν πρέπει να υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις και εκβιασμούς. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι". "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να προασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των μεταφορών και τις κατακτήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως η δωρεάν μεταφορά ανέργων" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL