Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αναζητούνται ευθύνες για τον τραγικό θάνατο 19χρονου από μπασκέτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναζητούνται ευθύνες για τον τραγικό θάνατο 19χρονου από μπασκέτα

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την ευθύνη για τον κοινόχρηστο χώρο όπου βρισκόταν η μπασκέτα, σε ένα παραθαλάσσιο γήπεδο στη Δασκαλόπετρα, αναζητούν ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, οι αντιδήμαρχοι και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ οι γονείς του 19χρονου θρηνούν για τον αδόκητο θάνατό του. Το απόγευμα της Κυριακής ο 19χρονος έπαιζε μπάσκετ και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε ένα από τα καρφώματα που έκανε μαζί με τους φίλους, η στεφάνη της μπασκέτας αποκολλήθηκε, ο νεαρός την άφησε και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι. Ακολούθως, ο βασικός κορμός της μπασκέτας τον καταπλάκωσε οδηγώντας τον στον θάνατο.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ο δήμαρχος Χίου προσήλθε αυτοβούλως στην Εισαγγελία του νησιού. Όμως αφέθηκε ελεύθερος όταν κατέστη σαφές ότι η ευθύνη βρίσκεται στην τοπική κοινότητα. Και τώρα ξεκινά το κουβάρι των αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με συνεργάτες του δημάρχου, το γήπεδο ανήκει σε κοινόχρηστο χώρο, αλλά ήταν δίπλα σε παιδικές χαρές που κάποιες ανήκουν στον Δήμο Χίου και κάποιες άλλες στο νομικό πρόσωπο του δήμου. Οπότε, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην τοπική κοινότητα και την τεχνική υπηρεσία της.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η μπασκέτα είχε να συντηρηθεί είκοσι χρόνια και δεν ήταν επαρκώς στερεωμένη, ενώ το έδαφος ήταν διαβρωμένο από τη θάλασσα, πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε προκληθεί αντίστοιχος κίνδυνος και σε πρότερο χρόνο.

Ήδη η αστυνομία πρόκειται να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δηλώνει ότι θα συμβάλει “με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης”, γι' αυτό και έχει ζητήσει “από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL