Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Αγωγή Στ. Παππά κατά του Θ. Καράολγου για συκοφαντικές δηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωγή Στ. Παππά κατά του Θ. Καράολγου για συκοφαντικές δηλώσεις

Αγωγή κατά του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κατέθεσαν χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καθώς όχι μόνο δεν ανακάλεσε τη συκοφαντική δήλωσή του ότι «από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό», αλλά σε έγγραφη απάντησή του στο εξώδικο διαμαρτυρίας της διοίκησης του ΟΑΣΘ που είχε λάβει υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του αποτελούν «διδάγματα κοινής πείρας»(!) και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει οικονομική κατάρρευση του ΟΑΣΘ.

Δηλαδή, για τον Θ. Καράογλου (σ.σ.: μήπως και για τη Ν.Δ. συνολικά;), όλες οι διοικήσεις κρατικών οργανισμών είναι εκ προοιμίου διεφθαρμένες και παράγουν προβλήματα, ελλείμματα κ.λπ. Σύμφωνα με τη σχετική χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η αγωγή κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και σε αυτήν, αφού εξηγείται το ιστορικό της αντιπαράθεσης της διοίκησης του Οργανισμού με τον υφυπουργό και βουλευτή της Ν.Δ., τονίζεται: «Ο καθένας μας προσβλήθηκε βάναυσα στην προσωπικότητά του και δη στην τιμή, στην επαγγελματική πίστη, στο κύρος του στον πολιτικό χώρο και την κοινωνία, στην ηθική υπόληψη και αξιοπρέπεια από τον εναγόμενο. Εξάλλου, οι βαρύτατες κατηγορίες του εναγόμενου σχετίζονται αμέσως και ευθέως με την άσκηση της δραστηριότητας του καθενός από εμάς, η οποία μας ανατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να αφήνεται εκτεθειμένη στη διάθεση ανθρώπων που εξαπολύουν ανυπόστατες κατηγορίες για διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και δη για ύπαρξη διαφθοράς και ελλειμμάτων». Με την αγωγή ζητείται να επιδικαστεί σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνολική χρηματική αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 120.000 ευρώ, καθώς και να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση του εναγόμενου, διάρκειας δώδεκα μηνών, ως μέσο εκτέλεσής της.

Άλλα λόγια... από Καράολγου

Ο Θ. Καράολγου με έγγραφη ανακοίνωσή του και πάλι δεν απαντά για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για τις κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος της διοίκησης Παππά, την οποία κατηγόρησε ότι επί ημερών της υπήρξε εκτίναξη της «διαφθοράς, προβλημάτων και ελλειμμάτων» στον ΟΑΣΘ. «Ο κ. Παππάς αδιαφορεί για την καθημερινή ταλαιπωρία μετακίνησης των συμπολιτών μας τους τελευταίους μήνες και την πραγματική, οικονομική και λειτουργική κατάσταση του ΟΑΣΘ, παριστάνοντας το θύμα από τις δηλώσεις μου, που το περιεχόμενό τους αποτελεί την εξωτερίκευση της φωνής των συμπολιτών μας, σε ένα ζήτημα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος σε μια μητροπολιτική περιφέρεια όπως η Θεσσαλονίκη, προσδίδοντας χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί μου» υποστηρίζει και καλεί τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ «να χρησιμοποιήσει ένα αστικό λεωφορείο μία μόνον ημέρα σε ώρα αιχμής σε οποιαδήποτε διαδρομή και να αφουγκραστεί τα σχόλια των συμπολιτών μας». Βέβαια, εξ όσων γνωρίζουμε ο Θ. Καράογλου έχει να χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια αστικό λεωφορείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL