Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Γ. Κεφαλογιάννης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Γ. Κεφαλογιάννης

Θεσσαλονίκη. Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του ΟΑΣΘ τις προσεχείς ημέρες, αλλά και την ιδιωτικοποίηση εκ νέου του οργανισμού, δηλαδή επιστροφή στο παλιό καθεστώς στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς απέστειλε επιστολή στο ίδιο και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή με την οποία τους ενημέρωνε για την κατάσταση που βρίσκεται ο υπό εκκαθάριση Οργανισμός και, όπως είπε, επί της ουσίας υπέβαλλε εμμέσως και την παραίτησή του. Επιβεβαίωσε ότι είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ο Στ. Παππάς τον ενημέρωσε ότι θα λείπει για λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, υπήρξε συνεννόηση να συναντηθούν την Τρίτη στον ΟΑΣΘ. Παρά ταύτα, ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η διοίκηση θα αλλάξει άμεσα τις επόμενες ημέρες, «είτε βρίσκεται ο κ. Παππάς στη Θεσσαλονίκη είτε όχι». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην υπουργού της Ν.Δ. και υποψήφιου βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές Δ. Σταμάτη, που ήταν στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και θεωρείται ότι ήταν και ο «εμπνευστής» του μαύρου στην ΕΡΤ.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ. δεν είχε κάποιο έτοιμο σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ και δεν έκρυψε ότι στις σκέψεις του είναι η εκ νέου εμπλοκή ιδιωτών, «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς»... Υποστήριξε ότι «μετά βίας κυκλοφορούν 240-260 λεωφορεία στην πόλη, όταν πριν από 2-3 χρόνια ήταν περίπου τα διπλάσια», και ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται στις προτεραιότητες διότι «εν μέσω καλοκαιριού δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων και προ δυσάρεστων καταστάσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL