Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Την πληρωμή των φοιτητικών δανείων, με την επιβολή φόρου στη Γουόλ Στριτ ζητά ο Μπέρνι Σάντερς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την πληρωμή των φοιτητικών δανείων, με την επιβολή φόρου στη Γουόλ Στριτ ζητά ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Σάντερς ανέφερε ότι με το σχέδιό του θα διαγραφούν τα χρέη 45 εκατομμυρίων Αμερικανών που θα πληρωθούν μέσω ενός φόρου στις αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων και παραγώγων. Ο φόρος αυτός θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα 2,2 τρισεκ. δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία.

Στην προηγούμενη εκστρατεία του, για τις εκλογές του 2016, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ είχε ζητήσει την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και κολέγια, τονίζοντας ότι τα χρέη από τα φοιτητικά δάνεια γονατίζουν τους νεαρούς Αμερικανούς καθώς δεν τους επιτρέπουν, επί παραδείγματι, να αγοράσουν σπίτι ή να συμμετέχουν περισσότερο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

"Η πρόταση αυτή διαγράφει εντελώς τα φοιτητικά χρέη και βάζει τέλος στον παραλογισμό να καταδικάζουμε μια ολόκληρη γενιά, τη γενιά των Millennial, σε μια ζωή χρέους. Ο αμερικανικός λαός διέσωσε τη Γουόλ Στριτ. Τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσει η Γουόλ Στριτ τη μεσαία τάξη αυτής της χώρας", τόνισε, χαρακτηρίζοντας "επαναστατικό" το σχέδιό του.

Και άλλοι Δημοκρατικοί, όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Τζούλιαν Κάστρο, έχουν προτείνει σχέδια για τη διαγραφή των φοιτητικών χρεών, όμως μικρότερης κλίμακας. Η Γουόρεν πρότεινε να καλυφθεί το δικό της σχέδιο με τη φορολόγηση των πλούσιων οικογενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL