Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ματέο Σαλβίνι: Στειρώστε την!

«Αυτή η καταραμένη κλέφτρα πρέπει να πάει τριάντα χρόνια φυλακή και να τεθεί σε κατάσταση που να μην κάνει πια παιδιά, και τα φτωχά τα παιδιά της να δοθούν σε αξιοπρεπείς οικογένειες. Τελεία», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ζητώντας στην πράξη τη στείρωση στη φυλακή μιας εγκύου Ρομά, η οποία αποφυλακίστηκε λόγω της εγκυμοσύνης της παρ' όλο που, σύμφωνα με δημοσίευμαμ είχε κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι.

Για πρώτη φορά τα απάνθρωπα και ρατσιστικά σχόλια του Σαλβίνι φαίνεται ότι μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ στα κοινωνικά δίκτυα. Ο αρχηγός της Λέγκας βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο γιατί δεν έδωσε ακόμη λογαριασμό για τα 49 εκατομμύρια ευρώ που... χάθηκαν από τη χρηματοδότηση του Δημοσίου προς το κόμμα του.

Ο ηγέτης της κοινότητας των Ρομά Σαντίνο Σπινέλι κατήγγειλε ότι «η ορολογία που χρησιμοποιεί ο υπουργός μοιάζει περισσότερο με αυτή δικτατορικού καθεστώτος και όχι ενός δημοκρατικού συστήματος όπου ισχύει το κράτος δικαίου. Είναι τρομερό να ακούμε αυτές τις λέξεις, γιατί τη στείρωση την έκαναν οι ναζιστές». «Είναι ένα πράγμα να διώκεις όποιον διαπράττει ένα αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και είναι πολύ διαφορετικό να επιβάλλεις μια πρόσθετη ποινή μόνο γιατί πρόκειται για Ρομά. Ο υπουργός θα έπρεπε να ασχολείται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή, με τις μεγάλες Μαφίες και με τη μεγάλη διαφθορά, που απομυζούν μεγάλους πόρους από το κράτος, αντί να κάνει μια διαρκή προεκλογική εκστρατεία εναντίον αδύναμων γυναικών και παιδιών».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο