Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα

Η άτακτη υποχώρηση των διωκτικών αρχών στην υπόθεση Γκολουνόφ αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι, οι ακτιβιστές και τα στελέχη της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να διαδηλώσουν χθες στη Μόσχα με συνθήματα εναντίον του Προέδρου Πούτιν και της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών και άλλων αξιωματούχων που επιχείρησαν να ρίξουν στη φυλακή τον ενοχλητικό δημοσιογράφο "φυτεύοντας" στο σπίτι του ναρκωτικά.

Ο 36χρονος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ είχε αφεθεί ελεύθερος από το προηγούμενο βράδυ μετά από ένα σπάνιο κύμα αλληλεγγύης, στο οποίο συμμετείχαν προσωπικότητες σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα, συνάδελφοι και εφημερίδες, που ανέδειξαν τη σκευωρία και το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και ανάγκασαν την εισαγγελία να κάνει πίσω.

Ωστόσο, οι περίπου 2.000 διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που συνέλαβαν περισσότερα από 200 άτομα (400 κατά τους διοργανωτές) για παράνομη διαδήλωση, ανάμεσά τους τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Δεδομένου ότι χθες εορταζόταν η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ρωσίας, η αστυνομία έκρινε σκόπιμο να σημειώσει ότι "στο κέντρο της Μόσχας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετέχουν κανονικοί πολίτες", ενώ υπενθύμισε πως οι αρχές της Μόσχας είχαν εγκρίνει τη διαδήλωση υποστήριξης του Γκολουνόφ που προγραμματιζόταν για τις 16 Ιουνίου. Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι το απόγευμα οι συλληφθέντες άρχισαν να αφήνονται ελεύθεροι από τα διάφορα αστυνομικά τμήματα όπου είχαν προσαχθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL