Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καλύτερη συμφωνία για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα επιδιώξει ο Χρ. Μίτσκοσκι του Vmro με τον Κ. Μητσοτάκη

Έτοιμος να επαναδιαπραγματευθεί την "επιβλαβή" για την Β. Μακεδονία Συμφωνία των Πρεσπών ο Χρίστιαν Μιτσοτσκι, αν εκλεγεί στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και τα δύο κόμματα ανήκουν στο ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ Top Tema’ ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι εάν ο Μητσοτάκης ανοίξει το θέμα (της Συμφωνίας των Πρεσπών) θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία, αλλά όχι όπως την μονοπώλησε το δίδυμο Ζάεφ- Ντιμίτροφ, αλλά με μια πραγματικά σοβαρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φέρουν μόνο προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον λαό και αυτήν τη χώρα, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Εάν μας πετάξουν το γάντι θα δεχθούμε". Πιστεύουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μίτσκοσκι

Λέει ότι από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η αξία τους (το όφελός τους) σε αυτή τη συμφωνία, αλλά γνωρίζουν ότι είναι επιβλαβής για τη «Μακεδονία».

«Έχουμε μια σειρά από επιπλοκές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, βλέπουμε τι συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών επισκέψεων, είναι το αποτέλεσμα της επιδειξιμανίας της κυβέρνησής μας», δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, στην πρόσκληση του εθνικιστικού VMRO για αλλαγή του ονόματος και της Συμφωνίας και τις προτάσεις του για το ονοματολογικό αφού η ΝΔ δεν έμεινε ικανοποιημένη με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

 

Πηγές:
http://www.vmro-dpmne.org.mk

https://english.republika.mk

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια