Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες η Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες η Γερμανία

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο διχάζει τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα γερμανικά κόμματα, τα οποία όμως τώρα δείχνουν να ομοψυχούν σε βάρος των ανθρώπων που φτάνουν στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Eπιπλέον, υποστηρίζουν οι επικριτές των νέων νόμων, ορισμένες διατάξεις στέλνουν αντιφατικά μηνύματα και ενδέχεται να είναι αντισυνταγματικές.

Σήμερα, τα επίμαχα νομοσχέδια επρόκειτο να ψηφιστούν από το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag), και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη διευκόλυνση της απέλασης όσων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, τη μείωση επιδομάτων προς τους πρόσφυγες αλλά και την παράταση του υποχρεωτικού χρόνου διαμονής των αιτούντων άσυλο στις ειδικές δομές φιλοξενίας, στους 18 μήνες από έξι μήνες που ήταν μέχρι τώρα.  

Στο παζάρι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, οι Σοσιαλδημοκράτες φέρονται να αρκέστηκαν στη διευκόλυνση της πρόσβασης των αιτούντων άσυλο σε μαθήματα γλώσσας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στη χώρα, διευκολύνεται η μετανάστευση ειδικών κατηγοριών εργαζομένων (όπως οι πτυχιούχοι) προς τη Γερμανία από χώρες που βρίσκονται εκτός της ΕΕ.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL