Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Ιταλία / Ιταλία: Φακέλωμα δικαστικών από τον Σαλβίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Φακέλωμα δικαστικών από τον Σαλβίνι

Με αφορμή δύο αποφάσεις δικαστηρίων στη Φλωρεντία και τη Μπολόνια, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον των αποφάσεων όλων των περιφερειακών διοικητικών δικαστηρίων (TAR), που παίρνουν αποφάσεις κατά του διατάγματός του "για την ασφάλεια" και επιτρέπουν την εγγραφή αιτούντων άσυλο στα δημοτολόγια των δήμων, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και να μην περιθωριοποιούνται.

Ακόμη χειρότερα, ο Σαλβίνι προχωρά σε ένα πογκρόμ κατά των δικαστικών, ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές στοιχεία για την αξιολόγηση των δικαστικών που παίρνουν αποφάσεις «κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης» και κυρίως για «θέματα ασφάλειας, υποδοχής και υπεράσπισης των συνόρων». Ο Σαλβίνι ανέθεσε επίσης στο υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει δημόσιες δηλώσεις δικαστικών που έχουν υπογράψει τέτοιου είδους αποφάσεις και «τις σχέσεις και τη συνεργασία τους με όσους υπερασπίζονται τους μετανάστες εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών». Ο ακροδεξιός "σερίφης της Ιταλίας" ζήτησε να εξεταστεί η παρουσία των δικαστικών σε εκδηλώσεις για την παρουσίαση βιβλίων, η συνεργασία τους με περιοδικά και τον Τύπο, ακόμη και εάν συμμετείχαν σε δημόσιες εκδηλώσεις και κάθισαν δίπλα σε εκπροσώπους ΜΚΟ! Ο Σαλβίνι μάλιστα κατηγόρησε δημοσίως δικαστικό γιατί δεν επιτρέπει τη χρήση του όρου «παράνομοι» για τους μετανάστες.

Ο σύλλογος των δημοκρατικών δικαστικών ANM αντέδρασε στην απαράδεκτη και ανελεύθερη πολιτική του Σαλβίνι, που παραβιάζει την αυτονομία της Δικαιοσύνης, και ζήτησαν την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Η πρόεδρος του Εφετείου της Φλωρεντίας ζήτησε επίσης την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου «εναντίον του ηθικού λιντσαρίσματος» δικαστικών από τον υπουργό Εσωτερικών. «Δεν κάνω προγραφές δικαστικών, αλλά αυτοί κάνουν πολιτική... είναι υπέρ των μεταναστών, έπρεπε να απέχουν» απάντησε ο Σαλβίνι στις κατηγορίες για φακέλωμα των δικαστικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL