Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Εξαγγελίες Σαλβίνι για φοροαπαλλαγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαγγελίες Σαλβίνι για φοροαπαλλαγές

Η Ιταλία θα πρέπει να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στην επιστολή - προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αύξηση του ελλείμματός της κατά 11 δισ. ευρώ (0,7%), παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Κόντε είχε δεσμευτεί να μειώσει κατά 0,3% το έλλειμμα, σε σχέση με το 0,6% που ζητούσαν αρχικά οι Βρυξέλλες. Όμως, τη στιγμή που η Κομισιόν δεν βλέπει «επαρκή» αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, ο Ματέο Σαλβίνι παρουσίασε ένα σχέδιο «φοροαπαλλαγών» που φτάνουν τα 50 δισ. ευρώ, πανηγυρίζοντας τον θρίαμβό του στις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της επιστολής της Κομισιόν με τους δύο της κυβέρνησης, για να εισπράξει την πλήρη άρνηση του Σαλβίνι, ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να δώσει στην Ευρώπη ένα... μετεκλογικό μάθημα, περιμένοντας τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία θα προσπαθήσει να διορίσει και έναν δικό του επίτροπο. Ο Κόντε, σε ό,τι αφορά τον διορισμό του Ιταλού Ευρωπαίου επιτρόπου, όπου η Λέγκα θέλει να έχει την τελευταία λέξη, τόνισε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος «για να έχει η Ιταλία τον ρόλο που της αξίζει».

Ανανέωση εντολής ζήτησε ο Ντι Μάιο από το Κ5Α

Στο Κίνημα Πέντε Αστέρων η απώλεια σχεδόν του μισού εκλογικού σώματός του στις ευρωεκλογές ανάγκασε τον ηγέτη του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο να να ζητήσει μια νέα εντολή από τα μέλη του «κινήματος» διαμέσου της ηλεκτρονικής «πλατφόρμας Ρουσσώ», που ελέγχει ο γιος του εκλιπόντας Καζαλέτζιο. Ο ιδρυτής του «κινήματος» Μπέπε Γκρίλο στήριξε τον Ντι Μάιο εκτιμώντας ότι «πρέπει να αντιδράσουμε, ο Ντι Μάιο πρέπει να συνεχίσει τη μάχη». Η ερώτηση προς τα μέλη του Κ5Α θα είναι απλή: «Επιβεβαιώνεις τον Λουίτζι Ντι Μάιο ως πολιτικό αρχηγό του Κ5Α;», ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Αυτή τη στιγμή ο 32χρονος Ντι Μάιο είναι αρχηγός του Κ5Α, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και υπουργός Εργασίας.

Η προσφυγή του Ντι Μάιο στην online κρίση των μελών του κόμματος ανησύχησε πάντως τον Σαλβίνι, που φοβάται ότι τα «κλικ» μπορεί να δείξουν ότι στο Κίνημα Πέντε Αστέρων περνά η γραμμή του διαφωνούντος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα. Ο Μπατίστα προειδοποίησε έμμεσα τον Σαλβίνι ότι το Κ5Α έχει τους διπλάσιους βουλευτές και γερουσιαστές από τη Λέγκα και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού έχουν την πλειοψηφία της Βουλής. «Εάν περάσει η γραμμή του Ντι Μπατίστα, η κυβέρνηση θα είναι νεκρή» παραδέχθηκε ο Σαλβίνι.

Καταδίκη και δεύτερου υπουργού της Λέγκας

Ο αρχηγός της Λέγκας πάντως φαίνεται ότι καλύπτει κάθε είδος ασυδοσίας και ατιμωρησίας για τα στελέχη του, αφού, μετά την παραίτηση του πρώην υφυπουργού Μεταφορών της Λέγκας Σίρι (που κατηγορείται για μίζες από εταιρεία κατασκευής αιολικών πάρκων), ήρθε η καταδίκη του άλλου υφυπουργού Μεταφορών της Λέγκας Εντοάρντο Ρίξι με μια ποινή 3 ετών και 4 μηνών. Ο Ρίξι, μαζί με έναν γερουσιαστή της Λέγκας και ένα στέλεχος της Φόρτσα Ιτάλια καταδικάστηκαν γιατί την εποχή που ήταν περιφερειακοί σύμβουλοι στη Γένοβα χρέωναν στην περιφέρεια ως θεσμικά έξοδα πολυτελή δείπνα, προσωπικά ταξίδια, βόλτες στο... λούνα παρκ, μπίρες, λουλούδια, γλυκά έως και... «ξυστό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL