Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Μετά τις ευρωεκλογές τα σπουδαία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τις ευρωεκλογές τα σπουδαία...

Για τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές μετέθεσε ο δεξιός πρόεδρος της αυστριακής Βουλής την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής Ίμπιζα, το οποίο οδήγησε σε κατάρρευση τη συγκυβέρνηση της Δεξιάς με την Ακροδεξιά. Εν τω μεταξύ, ανώτεροι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης και τεχνοκράτες θα ορκιστούν σήμερα υπουργοί στη θέση των προερχόμενων από το Κόμμα των Ελευθέρων, οι οποίοι παραιτήθηκαν χθες έπειτα από την αποπομπή του επίσης ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ.

Μετά την παραίτηση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου, αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελευθέρων Χάιντς Κρίστιαν Στράχε οι ακροδεξιοί απαίτησαν την παραμονή των υπουργών τους στην κυβέρνηση, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο χάος στην πολιτική ζωή της χώρας καταψηφίζοντας στη Βουλή τον πρώην εταίρο τους και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος θέλει να είναι εκείνος που θα οδηγήσει την Αυστρία σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο προερχόμενος από το Λαϊκό Κόμμα πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα μετέθεσε για την ερχόμενη Δευτέρα την έκτακτη συνεδρίαση του σώματος για το σκάνδαλο Ίμπιζα καθώς και για την πρόταση μομφής εναντίον του καγκελάριου Κουρτς που κατέθεσε το μικρό κόμμα Λίστα Τώρα (πρώην Λίστα Πέτερ Πιλτς). Εάν υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, ο πρόεδρος Βαν Ντερ Μπέλεν θα πρέπει να διορίσει μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, χωρίς τον Κουρτς στην καγκελαρία, μέχρι τις πρόωρες εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL